Stel dat je wat overrijpe appels hebt liggen en je toevallig net een mooie nieuwe bakvorm gekocht hebt. Dan bak je natuurlijk een appeltaart, dus dat deed ik dan ook. Ik kocht een quichevorm van Jamie Oliver (die vorm is zo mooi!) en ging voor een heerlijke vanille appeltaart met kruimeltopping.
Benodigdheden voor een vanille appeltaart (25 cm)
Voor de bodem
- 100 gr amandelmeel
- 150 gr havermout
- 35 ml (amandel)melk
- 75 gr medjouldadels
Voor de vulling
- 6 appels
- 3 el vanille kwark
Voor de topping
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr medjouldadels
- scheutje citroensap
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in met olie of boter.
- Ontpit dan de dadels en mix alle ingrediënten voor het bodembeslag in een blender of hakmolen tot een plakkerig geheel (als het te droog is, kan je wat extra melk toevoegen).
- Duw met je vingers het beslag goed aan op de bodem en randen van je bakvorm en zet deze daarna voor ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder het schil en de klokhuizen van de appels en verdeel deze in kleine partjes (of rasp ze grof), verwarm de kwark en voeg hier de appels aan toe, laat het geheel even goed door warmen (hier worden de appels al vast iets zachter van).
- Haal de bakvorm uit de oven en vul deze met de appelstukjes.
- Mix als laatste in de blender de ingrediënten voor de crumble door elkaar en verdeel dit over de appelstukjes, duw het geheel goed aan en zet de taart dan voor 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Meer lekkere taart
Wil jij meer lekkere taart maken? Probeer dan eens één van mijn persoonlijke favorieten, je vindt mijn top drie hieronder.
Want waarom zou je niet gewoon lekker taart eten als het toch gezond en lekker is?
Enjoy!



Pingback: Gezonde yoghurt blueberry taart met amandel bodem - healthyfoodlove