Al is het geen feest, (gezonde) taart kan en mag altijd!
Deze kleine monchou taart bestaat waarschijnlijk niet uit de ingrediënten die je normaal bij een monchou taart verwacht. De taart is superlekker en in de springvorm van 12 cm doorsnede precies genoeg voor twee personen.
Wat heb je nodig
voor de bodem
- een grote mok walnoten
- 1 el. agavesiroop (of iet anders zoets)
- 1 tl. kaneel
- eventueel wat olie om het ”deeg” wat smeuïger te maken.
voor de vulling
- 150 gr. monchou
- 50 gr. (Griekse) yoghurt
- halve banaan
- 1 el ahornsiroop
topping
Mag naar eigen invulling, ik heb bij deze walnoten, lijnzaad en kokosrasp gebruikt.

Zo maak je deze mini-monchou-walnotentaart
Voeg de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in de blender (of keukenmachine), laat deze even op de hoogste stand draaien zodat er een stevig mengsel ontstaat. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en laat dit even rusten.
Meng de monchou, yoghurt en een geprakte halve banaan met de mixer tot een egaal mengsel, meng als laatste de ahornsiroop er doorheen, verdeel dit mengsel over de bodem en laat het taartje ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast (heb je niet zoveel tijd? Ongeveer 30 min. in de vriezer kan ook).
Verdeel de topping over het taartje en daarna kan het genieten beginnen!
Enjoy!



Hoi Anne .
Misschien is het lekker om te vullen met appel,
framboos of peer ?
Ah, ja dat ga ik ook nog even proberen. Ga m toch zeker nog een keer maken (misschien wel een keer voor de zaterdagmiddag)
Pingback: Mini snicker monchou taartje - healthyfoodlove
Pingback: Gezonde aardbei vanille kwarktaart - healthyfoodlove