Taart blijft lekker, en hoe fijn is het om gewoon verantwoord taart te kunnen eten? Ik kan daar echt heel gelukkig van worden. Eerder maakte ik al een banoffee taart en die viel echt super goed in smaak, deze keer is het een gezonde aardbei vanille kwarktaart geworden. Lekker voor tussendoor maar ook verrukkelijk als ontbijt.
Benodigdheden voor een gezonde aardbei vanille kwarktaart
Voor de bodem
100 gr medjouldadels (ongeveer 5 stuks)
25 gr amandelen
50 gr walnoten
30 gr kokosrasp
40 ml (plantaardige) melk
Voor de kwarklaag
500 gr volle kwark
5 gelatine blaadjes
pure vanille (naar smaak)
50 gr (gevriesdroogde) aardbeien
Bereidingswijze van de kwarktaart
Mix eerst alle ingrediënten voor de bodem in een hakmolen tot een stevige massa (let op: als je dadels droog en hard zijn, week ze dan eerst in heet water).
Beleg dan een springvorm (20 cm) met bakpapier en verdeel de dadelmassa netjes over de bodem.
Week de gelatine blaadjes in koud water en los ze daarna op in een klein laagje water op laag vuur.
Voeg de kwark en vanille toe aan de opgeloste gelatine en roer het geheel goed door.
Mix door de helft van de kwark de (gevriesdroogde) aardbeien.
Giet dan om en om de aardbei- en vanille kwark in de springvorm.
Laat de taart ongeveer 2 a 3 uur opstijven in de koelkast en garneer eventueel nog met wat verse aardbeien/aardbei jam of gevriesdroogde aardbeien poeder.
Wil je meer lekkere ‘healthy’ taarten proberen? Je vindt hier een overzicht van de top 3 die reeds op healthyfoodlove.nl zijn verschenen:
Volgens mij ongeveer 1500 kcal voor de hele taart.. 10 stukjes is dus 150 kcal p. Stuk.
Bij 10 stukken per stuk: 9,7 gr vet, 3,6 gr eiwit, 9,6 gr khdr
Ongeveer dan hè.. 😉
Je kan de gelatine vervangen door 1/3 van het gelatine gewicht aan agar agar toe te voegen (dit omdat het drie keer zo sterk is als gelatine). Diepvries aardbeien kunnen wel maar geven een heel ander effect..
Hi Anne!
Hoeveel gram aardbeien doe je ongeveer door de kwark?
Ik heb 50 gram gevriesdroogde aardbeien gebruikt. Ik kan me voorstellen dat je met verse aardbeien iets meer nodig hebt.
Heerlijk! Hier kan een kant en klare mix uit de supermarkt niet tegenop (vind ik).
Dat is echt tof om te horen, dankjewel!
Kan je gelatineblaadjes gewoon in de supermarkt kopen? En bedoel je met vanille vanillepoeder of?
Ja, gewoon in de supermarkt verkrijgbaar en inderdaad vanillepoeder of vanille extract.
Pingback: Cheesecake met karamel pecan topping - healthyfoodlove
Hi Anne, als je verse aardbeien gebruikt. Hak je ze van te voren dan heel fijn en roer je ze dan door de kwark? Groeten,
Hoi Gemmy, Ja, of even kort meet de staafmixer.
Wat zijn de voedingswaarden van deze taart?
Heb ik niet uitgezocht, ik laat het aan jou over 😉
Volgens mij ongeveer 1500 kcal voor de hele taart.. 10 stukjes is dus 150 kcal p. Stuk.
Bij 10 stukken per stuk: 9,7 gr vet, 3,6 gr eiwit, 9,6 gr khdr
Ongeveer dan hè.. 😉
Ik wil graag agar agar gebruiken ipv gelatineblaadjes. Hoe daoe ik dat?
Kan het ook met diepvries aardbeien?
Je kan de gelatine vervangen door 1/3 van het gelatine gewicht aan agar agar toe te voegen (dit omdat het drie keer zo sterk is als gelatine). Diepvries aardbeien kunnen wel maar geven een heel ander effect..
Wat is deze taart heerlijk!
Dankjewel!!
Pingback: 10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten - Healthyfoodlove
Hoi,
Kun je de taart ook invriezen?
Hi Wieke, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Je zou het kunnen proberen..
Hoi, ik wil de taart gaan maken ziet er super lekker uit. Maar voor hoeveel personen is de taart.!!
Alvast bedankt ????
Ik heb hem net gemaakt en denk dat je er 6 grote, 8-10 kleinere stukjes uit haalt 🙂