Search
Suikervrije kwarkbroodjes met appel

Appel kwarkbroodjes

Ken je de kwarkbroodjes met dadelvulling nog? Ze zijn zoet en zacht van smaak en zijn echt één van mijn favorieten. Ik heb deze keer een andere variatie gemaakt op dat recept. De kwarkbroodjes die ik deze keer heb gemaakt zijn geïnspireerd op appeltaart, en dus gemaakt met appel en kaneel.

BENODIGDHEDEN

Suikervrije kwarkbroodjes met appel

  • 180 gr. kwark
  • 100 gr. amandelmeel
  • 50 gr. boekweitmeel
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 2 tl kaneel
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • eventueel amandelschaafsel ter garnering
BEREIDING:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Mix het ei en de kwark goed door elkaar
  3. Voeg daarna het amandelmeel, boekweitmeel, kaneel, ahornsiroop, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng het geheel tot een glad beslag
  4. Voeg als laatste de in stukjes gesneden appel toe en roer deze door het beslag
  5. Vul steeds een grote eetlepel met beslag en leg deze op de bakplaat en strooi als laatste wat amandelschaafsel over de hoopjes beslag
  6. Bak de broodjes in 40 minuten goudbruin

aang.DSC04349 Suikervrije kwarkbroodjes met appel Suikervrije kwarkbroodjes met appel Suikervrije kwarkbroodjes met appel

Enjoy!

9 comments

  • Demi

    Ziet er weer onwijs lekker uit, en niet eens ’s zo lastig om te maken, ideaal!

    15 augustus 2016 at 09:49
  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    Wat een leuk recept! Ziet er lekker uit!
    Lijkt me ook leuk om te variëren met vulling

    16 augustus 2016 at 11:07
  • Sandra

    Ziet er heer-lijk uit!! Zelf zou ik de amandelschaafsel achterwegen laten, want dat is iets waar ik echt niet van houd haha. Lekker receptje! Misschien ook wel lekker met peer?

    16 augustus 2016 at 12:55
  • Nesrin

    Wederom YUM! Ik vind jouw recepten en foto’s altijd goed.

    16 augustus 2016 at 13:00
  • Rachel Kromdijk

    ziet er mega yummie uit! je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij! top website

    16 augustus 2016 at 16:32

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.