Ken je de kwarkbroodjes met dadelvulling nog? Ze zijn zoet en zacht van smaak en zijn echt één van mijn favorieten. Ik heb deze keer een andere variatie gemaakt op dat recept. De appel kwarkbroodjes die ik deze keer heb gemaakt zijn geïnspireerd op appeltaart, en dus gemaakt met appel en kaneel.
Benodigdheden voor 10 appel kwarkbroodjes
- 180 gr. kwark
- 100 gr. amandelmeel
- 50 gr. boekweitmeel
- 1 ei
- 1 appel
- 2 tl kaneel
- 1 el ahornsiroop
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- eventueel amandelschaafsel ter garnering
Bereiding van de appel kwarkbroodjes
- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Mix daarna het ei en de kwark goed door elkaar
- Voeg daarna het amandelmeel, boekweitmeel, kaneel, ahornsiroop, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng het geheel tot een glad beslag
- Voeg als laatste de in stukjes gesneden appel toe en roer deze door het beslag
- Vul steeds een grote eetlepel met beslag en leg deze op de bakplaat en strooi als laatste wat amandelschaafsel over de hoopjes beslag
- Bak de broodjes in 40 minuten goudbruin
Enjoy!
Ziet er weer onwijs lekker uit, en niet eens ‘s zo lastig om te maken, ideaal!
Wat een leuk recept! Ziet er lekker uit!
Lijkt me ook leuk om te variëren met vulling
Ziet er heer-lijk uit!! Zelf zou ik de amandelschaafsel achterwegen laten, want dat is iets waar ik echt niet van houd haha. Lekker receptje! Misschien ook wel lekker met peer?
Thnx Sandra. Altijd leuk om weer andere variaties op een recept te bedenken, met peer lijkt me inderdaad ook heel lekker.
Wederom YUM! Ik vind jouw recepten en foto’s altijd goed.
Wat lief Nesrin, dankjewel!
ziet er mega yummie uit! je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij! top website
Ah dankjewel voor je complimenten Rachel!
Pingback: Choco speltbroodjes - healthyfoodlove
Pingback: Kwarkbroodjes met dadelvulling - healthyfoodlove
wow, wat zien die er goed uit! Ik ga binnenkort een verjaardags-brunch geven en deze zijn perfect! Is de amandelpoeder enkel voor smaak? Een van de gasten heeft een notenallergie en ik zou het jammer vinden dat ze niet alles zou kunnen eten. Kan ik deze weglaten of is dat nodig voor de textuur?
Ze staan nu in de oven. Heb er al zin in. Hoe kan ik deze broodjes het best bewaren? Hoe lang zijn ze houdbaar?