Bananenbrood met marmer-effect

Bananenbrood met marmer-effect

Ik had weer eens bananen over die echt al super rijp waren, wat doe je dan? Juist ja, een bananenbrood bakken. Ik heb echt al behoorlijk wat varianten gemaakt, bijvoorbeeld met kokos, met chocolade, met blauwe bessen en ken je die met een lekkere mascarpone vulling nog? En dus ben ik deze keer weer voor een heel vernieuwd recept gegaan, en wel een bananenbrood met marmer-effect die ik gemaakt heb van een naturel deeg en een chocolade deeg.

Wat heb je nodig voor een bananenbrood met marmer-effect?

  • 100 gr havermeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 75 gr amandelmeel
  • 3+1 banaan
  • 3 el ahornsiroop
  • 1/2 el chia zaad + 1 el water (flax egg)
  • 3 el cacao poeder +3 el water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout

En zo maken we ‘m

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met olie/boter of beleg deze met bakpapier
  2. Meng de melen, bakpoeder, baking soda en zout goed door elkaar
  3. Meng in een klein schaaltje de chiazaadjes met water en laat dit even staan totdat er een gel effect ontstaat
  4. Mix de bananen (houd er 1 achter) samen met de ahornsiroop en het chiamengsel in de blender tot een puree
  5. Meng het water en cacao door elkaar
  6. Giet een derde van het bananen mengsel in een apart schaaltje en voeg hier het cacao mengsel aan toe, roer het geheel goed door
  7. Giet nu om en om het naturel mengsel en het chocomengsel in je cakevorm, snijd de laatste banaan in de lengte door de helft en duw deze boven in het beslag
  8. Bak de cake/brood in ongeveer 55 minuten goudbruin

Bananenbrood met marmer-effect Bananenbrood met marmer-effect Bananenbrood met marmer-effect Bananenbrood met marmer-effect

Enjoy!

 

 

 

 

5 reacties op “Bananenbrood met marmer-effect

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *