Search
Cheesecake

Cheesecake met karamel pecan topping

Alweer taart! Met een bodem van gepofte boekweit en extra pure chocolade met daaroverheen een laag cheesecake van Philadelphia roomkaas en Griekse yoghurt, dit alles afgetopt met zelfgemaakte caramel van medjouldadels en pecannoten.

Dit heb je nodig voor een cheesecake met karamel pecan topping

Voor de bodem:
  • 50 gr pure chocolade (85%)
  • een flinke hand gepofte boekweit
Voor de cheesecakelaag:
  • 100 gr Philadelphia roomkaas
  • 100 gr (echte) Griekse yoghurt
  • 3 el ahornsiroop
  • optioneel: 2 el kokospasta
Voor de karamellaag:
  • 4 a 5 medjouldadels
  • 2 el water
  • 1 handje gehakte pecannoten

Zo maak je deze cheesecake

  1. Beleg je springvorm (12-16 cm) met bakpapier
  2. Smelt de chocolade au-bain-marie, haal de chocolade van het vuur en meng hier de gepofte boekweit doorheen
  3. Verdeel het boekweit-choco mengsel over de bodem van de springvorm en zet deze even in de koelkast
  4. Mix en een grote kom de roomkaas, Griekse yoghurt, ahornsiroop en optioneel ook de kokospasta tot een mooie gladde massa
  5. Verdeel de cheesecake-laag over de boekweit-choco bodem en zet de taart in de koelkast
  6. Laat de dadels even weken in heet water en mix ze daarna in de blender samen met 2 el van het water tot een stevige massa
  7. Verdeel het dadelmengsel over de cheesecake en sprenkel hier de stukjes pecan nootjes overheen.

Cheesecake Cheesecake

Enjoy!

6 comments

  • Sandra

    Zo waaauw, looking good! Heb ‘m net gelijk aan mijn zus laten zien en die is razend enthousiast haha. Ik heb al de opdracht gekregen om hem een keer te gaan maken. :p

    20 maart 2017 at 11:46
  • Malou | Blonde Blossom

    Ik ben zo gek op cheesecake! Ik vind het echt een heerlijke taart en ik kan er nooit genoeg van krijgen, haha! Superlekkere topping ook. Malou x

    21 maart 2017 at 09:22
  • Beau Bewust

    Dit recept ziet er echt waanzinnig lekker uit Anne. Een terechte winnaar als je het mij vraagt!

    26 april 2017 at 10:21

Hi, Leuk dat je wilt reageren. Laat hier je reactie achter.