Zelfgebakken broodje pindakaas

broodje pindakaas

Brood bakken is nog nooit mijn sterkste punt geweest, te stevig, te plat, geen smaak.. Het blijft heel lastig. Totdat ik een superleuk pakket toegestuurd kreeg met Soezie producten, zij zijn er voor de echte thuisbakkers (nou zo voel ik me wel, een echte thuisbakker).

Wat heb je nodig voor een speltbrood

  • 500 gr Soezie speltbrood meel (eventueel te vervangen door speltbloem)
  • 280 ml water
  • 7 gr droge gist
  • 15 gr boter
  • snufje zout

Zo maak je jouw speltbrood

  1. Meng het water en gist door elkaar , voeg hier het speltmeel, gist, boter en zout aan toe.
  2. Meng alles met je vingers goed door elkaar tot het een stuk deeg wordt.
  3. Kneed het deeg voor ongeveer 20 minuten (dit filmpje is heel handig als je niet weet hoe je moet kneden).
  4. Bedek het deeg met verhoud plastic of een natte theedoek en laat het ongeveer 45 minuten rijzen.
  5. Druk het deeg plat en bol het op in de gewenste vorm.
  6. Laat het deeg nog eens 45 minuten rijzen.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Knip of snijd een aantal inkepingen boven in het deeg en garneer eventueel met pitten of zaden.
  9. Bak het brood in 30 minuten goudbruin.

En zo maak je de pindakaas

Pindakaas is al sinds jaar en dag helemaal hip, mix 100 gram pinda’s in de blender met wat grof zeezout en hupsakee.. Je eigen pindakaas is klaar! Wordt het niet zacht genoeg? Voeg dan wat olie toe, zorg wel dat het niet te zacht wordt in het potje wordt het namelijk ook nog een stuk smeuïger.

Weetje wat echt heel lekker is.. Plakjes banaan over je pindakaas op je broodje, echt genieten!

Ben jij nou niet zo’n pindakaas fan, maak dan gewoon lekkere chocopasta of pecanpasta..

broodje pindakaas broodje pindakaas

* In dit recept heb ik gebruik gemaakt van gekregen ingrediënten, dit verandert verder niets aan mijn eerlijke mening. 

Enjoy!

2 reacties op “Zelfgebakken broodje pindakaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *