Er zijn van die dagen dat je niet uren in de keuken wilt staan maar gewoon binnen een kwartiertje een lekkere verantwoorde snack wilt toveren. Dat kan met deze choco haverkoeken, ze hoeven niet in de oven en ze zijn echt onwijs makkelijk te maken.
Dit heb je nodig voor ongeveer 9 choco haverkoeken
- 20 gr cacao
- 50 gr kokosolie (gesmolten)
- 75 gr pindakaas (of maak gemakkelijk je eigen noten pasta)
- 2 el ahornsiroop
- 75 gr (glutenvrije) havervlokken
- 75 gr (glutenvrije) havermout
Zo maak je de choco haverkoeken
- Beleg een kleine bakvorm met bakpapier
- Meng de bovenste vier ingrediënten door elkaar tot een geheel
- Meng door het pindakaas mengsel de havervlokken en havermout tot het verandert in een stevige massa
- Schep alles in de bakvorm en duw het goed aan
- Zet de koekplak even in de diepvries om op te stijven en hak het daarna in gelijke stukken
Bewaren kan tot een aantal weken in de vriezer en anders raad ik je aan om het in de koelkast te bewaren.
Lijken deze koeken je niet echt heel lekker dan heb ik ook nog een aantal andere snelle snack tips voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die lekkere bliss ball variaties? Of misschien is een bananenbrood met chocolade iets meer jouw ding?
Enjoy!
Niet lekker??? Dit lijkt me hemels!
Hier wil ik mijn tanden wel in zetten. Ik houd wel van een stevige bite en ik krijg juist zin als ik de foto’s zie.
Pingback: Koekjes - Dadel & Choco - healthyfoodlove
Pingback: Havermout ontbijt uit de oven - healthyfoodlove