Dubbele appeltaart | Vegan en Glutenvrij

Appeltaart recepten zijn al mega veel te vinden, toch heb ik weer een nieuwe variant weten te bedenken. Deze glutenvrije vegan dubbele appeltaart is niet alleen gezond maar ook nog eens onwijs lekker.

Ingrediënten voor een dubbele appeltaart

Bodem
  • 150 gr amandelmeel
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 appels (gekookt en gepureerd)
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 el kokosolie
  • 1 tl speculaaskruiden
Puree
  • 1,5 appel
  • 6 medjouldadels (ontpit)
  • sap van 1 sinaasappel
  • 3 el amandelmeel
  • 1 tl koekruiden
Appellaag
  • 4,5 appels

Bereidingswijze

  1. Meng de droge ingrediënten voor de bodem door elkaar en voeg hier vervolgens de gepureerde appels, ahornsiroop en kokosolie aan toe.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en kneed het geheel tot een fijn deeg.
  3. Verdeel het deeg over een met bakpapier bedekte ovenschaal.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis voor de puree, en mix alle ingrediënten tot een geheel.
  5. Verdeel de puree over de bodem en schil daarna de rest van de appels en verwijder de klokhuizen.
  6. Snijd de appels in blokjes en verdeel deze over de puree, top het geheel eventueel af met wat extra koekkruiden en wat noten.
  7. Bak de taart in ongeveer 40 minuten af in de voorverwarmde oven.

Wil jij meer lekkere vegan recepten maken of ben je juist op zoek naar glutenvrije taarten, je vindt het allemaal op Healthyfoodlove.nl.

Enjoy!

4 reacties op “Dubbele appeltaart | Vegan en Glutenvrij

  1. Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *