Kwarktaart wordt hier op zo ongeveer elke verjaardag geserveerd. Ik vind het lekker en wil het eigenlijk het liefst gewoon als ontbijt eten. Daarom maakte ik dit overheerlijke gezonde kwarktaartje en wel in een mini variant, zodat ik er helemaal in mijn eentje van kon gaan genieten.
Benodigdheden voor een gezond kwarktaartje (12 cm)
Bodem
- 20 gr lijnzaad
- 20 gr havervlokken
- 25 gr noten
- 1 el kokosraps
- 1 dadel
Kwarklaag
- 200 gr kwark
- 2 blaadjes gelatine
- handje (diepvries) blauwe bessen
- 1 el ahornsiroop
Topping
- Blauwe bessen
- Kokosrasp
Bereidingswijze
- Mix eerst de ingrediënten voor de bodem van de taart in de blender tot een stevige massa (blijft het niet voldoende plakken, voeg dan wat water toe).
- Vet je taartvormpje (12 cm doorsnede) in en verdeel het notenmengsel stevig over de bodem van je taartvorm.
- Week daarna de gelatineblaadjes in koud water en los deze daarna op in een heel klein beetje water op laag vuur.
- Mix dan de ingrediënten voor de kwarklaag samen met de (opgeloste) gelatine goed door elkaar en schenk deze over de bodem.
- Laat het taartje ongeveer 1,5 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer het taartje met (verse/diepvries) blauwe bessen en wat kokosrasp.
Heb jij genoten van deze mini en wil je meer taartjes maken, helemaal voor jezelf? Probeer dan bijvoorbeeld ook eens dit appeltaartje, super lekker en nog makkelijk om te maken ook.
Enjoy!
Wat een mooi en lekker taartje! Zo fijn dat je hem (verantwoord) in je eentje op kan eten! 😉
Pingback: Mini yoghurt taartje - healthyfoodlove
Dit is echt by far mijn nieuwe lievelingsontbijt!
Wat super lekker zeg.
Kan ik de dadels vervangen door rozijnen?
Hoi Petra, Dat zou wel moeten kunnen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, laat je me weten of het gelukt is?