Bananenbrood met wortel en appel

bananenbrood met wortel en appel

Bananenbrood op zich kennen we natuurlijk al lang. Ik bedacht een hele nieuwe versie met stukjes appel en wortel en dat is toch wel echt lekker. Om nog wat extra te zoeten voegde ik medjoul dadels in stukjes toe en dat maakt dit bananenbrood helemaal af.

Benodigdheden voor een bananenbrood met wortel en appel

  • 75 gr havermeel (gemalen (glutenvrije) havermout)
  • 75 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • snufje zout
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 60 ml (plantaardige) melk
  • 3 el lijnzaad
  • 1 klein zoet appeltje
  • 1/3 winterpeen
  • 3 medjouladels
  • 3 el agavesiroop

Bereidingswijze van dit bananenbrood met wortel en appel

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier of vet deze in met olie.
  2. Meng het meel, bakpoeder, koekkruiden en zout goed door elkaar.
  3. Mix in de blender de bananen samen met het ei, agavesiroop, lijnzaad en het melk tot een smeuïge massa.
  4. Voeg hier de wortel, appel en dadels in kleine stukjes aan toe (of mix deze even kort mee).
  5. Voeg nu het bananenmengsel bij het meel en spatel het geheel goed door elkaar.
  6. Giet daarna het beslag in de vorm en strooi nog wat havermout/havervlokken/lijnzaad/kokos (optioneel) over het beslag.
  7. Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af en test dan even met een saté prikker of deze helemaal gaar is.

bananenbrood met wortel en appel

Wil jij meer lekkere bananenbroden proberen of eet jij bijvoorbeeld liever granola met de smaak van bananenbrood, ik heb alle recepten voor je klaar staan!

Enjoy!

5 reacties op “Bananenbrood met wortel en appel

  1. Pingback: 6x de lekkerste bananenbrood recepten - #FITGIRLCODE

  2. Pingback: Vijgenbrood - healthyfoodlove

  3. Pingback: Carrotcake met cheesecake topping - healthyfoodlove

  4. Pingback: - Fitgirlcode

  5. Kim van Loon zegt:

    Hey! Ik heb dit recept gemaakt, en toen ik een beetje van het beslag proefde had het een bittere nasmaak, dus heb er een extra eetlepel siroop (ik heb maple syrup gebruikt) aan toe gevoegd. Toen het bananenbrood uit de oven kwam begon de smaak erg goed, alleen had weer een bitter einde. Wat heb ik fout gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *