Healthyfoodlove
  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish

Healthyfoodlove

  • Home
  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
  • Tussendoortjes
  • Taarten
  • Over Anne
  • Contact
  • NederlandsNederlands
  • EnglishEnglish
Taarten

Glutenvrije appeltaart

by Anne 20 oktober 2017
20 oktober 2017
glutenvrije appeltaart

Appeltaart bestaat echt al in alle soorten en vormen, je kan het zo gek niet bedenken of het is er. Ik maakte deze keer een glutenvrije appeltaart met een deeg van kokosmeel. En dat was toch wel weer eens iets heel anders. Ik vulde dit heerlijke deeg met ongeschilde appels en wat walnoten en het werd weer een succes. Het recept deel ik dan ook maar gelijk!

Benodigdheden voor een glutenvrije appeltaart

Voor het deeg
  • 120 gr kokosmeel
  • 120 gr zachte ongez. roomboter (in blokjes)
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren
  • Scheutje ahornsiroop
  • Snufje zout
Voor de appelvulling
  • 3 middelgrote appels
  • handje walnoten
  • 2 el amandelmeel
  • scheutje ahornsiroop
  • 1 el koek/speculaaskruiden

Zo maak je deze heerlijke glutenvrije appeltaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde vorm (of springvorm) van ong. 20 cm doorsnede in met olie of boter.
  2. Mix de eieren, olijfolie en ahronsiroop goed door elkaar
  3. Voeg dan het kokosmeel en een snufje zout toe aan het ei-mengsel, mix het geheel tot een kruimelig deeg en voeg als laatste de roomboter in blokjes toe.
  4. Mix of kneed de boter goed door het deeg tot het volledig opgenomen is.
  5. Maak een bal van het deeg en rol deze tussen twee vellen bakpapier uit tot een grote ronde platte plak (ongeveer 28 cm doorsnede).
  6. Beleg de bodem en een klein randje van de vorm met de plak deeg en bak dit voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels en snijdt de appels in blokjes.
  8. Bak de appels samen met de rest van de vulling ingrediënten aan in een pan met een klein beetje olie.
  9. Neem wanneer de 10 minuten om zijn, de vorm uit de oven en vul deze met de appel vulling, draai de temperatuur van de oven terug naar 160 graden en bak de appeltaart in 25 minuten af.

Extra lekker met opgeklopte kokosroom of slagroom!

glutenvrije appeltaart glutenvrije appeltaart

Zin in een andere appeltaart, probeer dan bijvoorbeeld eens deze met mascarpone vulling, echt een onwijs lekkere variant.

Enjoy! 

 

AppelAppeltaartGezonde taartGlutenvrijKokosmeelTaart
10 Reacties
FacebookTwitterGoogle +Pinterest
Vorige Post
Winactie (verlopen) Chai Dubai – Een theeblend met 23 karaats goud!
Volgende Post
Snelle snack – MyMuesli bliss balls

Misschien vind je dit ook leuk

Cheesecake brownie | Best of both worlds

7 februari 2019

Gezonde appeltaart uit de aerofryer (+ WIN)!

4 februari 2019

Banaan kwarktaart | gezond en lekker

22 januari 2019

10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten

9 januari 2019

Chocolade fudgetaart met cranberry

5 januari 2019

5 x de best bekeken recepten van 2018

30 december 2018

Kwark roomtaart met granola bodem

24 december 2018

MonChou gebakjes in een glaasje

11 december 2018

Carrotcake met roomkaastopping

21 november 2018

Makkelijke speculaas cheesecake

16 november 2018

10 Reacties

Lianne 31 oktober 2017 - 22:46

Ohh, ik heb nog kokosmeel staan waar ik niks mee doe. Dit zou dus een goede optie zijn. Proef je het kokosmeel ook, tenminste de smaak van de kokos?

Reply
Anne 1 november 2017 - 11:15

Goed idee! Ik vind ‘m zelf gek genoeg totaal niet naar kokos smaken 🙂

Reply
Manon 8 november 2017 - 09:40

Kan je de olijfolie vervangen voor kokosolie?

Reply
Manon 8 november 2017 - 10:32

En kan je de ahornsiroop weglaten zonder dat de structuur verandert? (Ik mag geen suiker)

Reply
Anne 8 november 2017 - 12:19

Ja zeker, dat kan!

Reply
Gezonde glutenvrije appeltaart in cakevorm - healthyfoodlove 9 juni 2018 - 20:12

[…] jij meer soortgelijke appeltaarten bakken, bekijk dan ook eens dit recept, of wat dacht je van deze speciale appeltaart. Of misschien wil jij het wel heel anders aanpakken […]

Reply
Marit 14 juni 2018 - 20:46

Ik heb er nog rozijnen, moerbeien en cranberries bij gedaan.
omdat ik morgen eters krijg heb ik alleen de bodem gebakken en de appels in de pan. morgen doe ik de laatste ”oven-beurt’
Zal vast goed komen want het rook echt al heerlijk en zag er super lekker uit!
Ben benieuwd…

Reply
Anne 16 juni 2018 - 19:18

Ohh, dat klinkt heerlijk Marit. Heel benieuwd of het jullie gesmaakt heeft 🙂

Reply
Evelyn 24 november 2018 - 15:35

Superdroog, valt uit elkaar, smaak is goed, maar alleen te eten met een flinke dot vanillevla

Reply
Anne 25 november 2018 - 15:16

Aah, hoe kan dat nou. Ik ga dit recept snel nog eens zelf proberen en kijken wat de oorzaak kan zijn. Ondanks dat, geniet er van!

Reply

Laat een berichtje achter Verwijder Reactie

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Tags

Aardbei Amandelmeel Appel Appeltaart Avocado Banaan Bananenbrood Blauwe bessen Bliss balls Brownie Cake Cheesecake Chocolade Dadels Feest Foodblog Gezond Gezonde snack Gezonde taart Gezond eten Glutenvrij Granola Havermout Healthyfoodlove IJs Koek Kokos Kwark Kwarktaart Makkelijke recepten Muffins Ontbijt Pindakaas Pompoen Populaire recepten Recepten Snack Soep Suikervrij Taart Tussendoortje Tussendoortjes Vegan Wortel Zonder suiker



Categorieën

  • Bijgerechten
  • Diner
  • Foodiemuch
  • Healthyfoodlove
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Taarten
  • Tussendoortjes
  • Vegan

Instagram

  • Oh deze heb ik al veel te lang niet gemaakt
  • Wie zegt dat je sneeuw nodig hebt voor het bouwen
  • Appeltaart heb ik inmiddels al in alle vormen en maten
  • Zowel warm als koud zijn deze appeltaart mugcakes link in
  • Wie wil dat nou niet gezond taart eten Ik ben
  • Het kan mij niet gek genoeg! Daarom deze keer een

Blijf up-to-date


  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

©2018 - Alle rechten voorbehouden. Bedankt voor je bezoek. Fotos uitsluitend gebruiken op aanvraag.


Terug naar Boven