Bij een kopje koffie hoort minstens een lekker stuk koek, ja toch? Ik al rasechte koffieleut, kan eigenlijk niet leven zonder koffie cake. De cake waar gewoon stiekem koffie in verstopt zit, dat is toch geweldig?
Wat heb je nodig voor een koffie cake (stiekem een soort luchtige bananenbrood)
- 180 gr speltbloem/meel
- 1,5 tl baking soda en een snufje zout
- 2 eieren
- 2 bananen
- 120 gr Griekse yoghurt
- 1 sterke espresso
- 60 ml ahornsiroop
- een handje pure chocolade druppels
- een handje walnoten
Zo maak je de koffie cake
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een vorm (naar wens) met bakpapier
- Meng de droge ingrediënten door elkaar en prak de bananen fijn
- Mix de eieren lobbig in een aparte schaal en voeg hier de geprakte bananen, yoghurt, ahornsiroop en espresso aan toe.
- Mix het bananenmengsel door elkaar en voeg dit toe aan het meel
- Roer voorzichtig alles door elkaar en meng als laatste de chocolade druppels en de walnoten in stukjes toe. Sprenkel eventueel nog wat fijne granola over de bovenkant van de cake, dit maakt het helemaal af.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake af in ongeveer 45 minuten
Ben jij ook een koffieleut of drink je toch veel liever thee? Vervang de koffie in dit recept door een sterk kopje thee en hij is helemaal omgeturnd tot de perfecte thee cake!
Enjoy!
Het ziet er weer heerlijk uit. Ik zou het zowel met thee als met koffie willen proberen.
Jammie deze wil ik echt een keer proeven! Ik ga zoiezo voor de koffiesmaak. X
Dit ziet er echt superlekker uit zeg!
MMM! Maar hoeveel ml is een kopje koffie/thee?
Ja, deze is zeker lekker. Een klein kopje koffie of thee van 85 ml.
Pingback: Gab’s bananencake met kokos - healthyfoodlove
Pingback: Choco loco bananenbrood - healthyfoodlove
Pingback: Amandelcake met appel - healthyfoodlove
Pingback: Aardbei noten cake - healthyfoodlove
Een erg lekker recept, zou het zeker maken met Segafredo koffiebonen voor de espresso! Groetjes, Felix