Pecan peer granola – Ontbijttip!

pecan peer granola

Ik maakte al behoorlijk wat granola variaties in mijn bak-bestaan maar met peer heb ik het nog nooit geprobeerd. Daar moest verandering in komen. Door de gebakken peren die ik laatst maakte kwam ik op het heerlijke idee om eens een pot vol pecan peer granola te maken.

Benodigdheden voor een pot pecan peer granola

  • 1 peer
  • 1 el ahornsiroop
  • 100 gr havermout
  • 2 el lijnzaad
  • 100 gr havervlokken
  • 75 gr pecannoten
  • 2 tl kaneel
  • 1 el kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
  2. Snijd dan de peer door de helft en verwijder de zaadjes, giet het ahornsiroop over de binnenkant van de peer, zet de peer voor ongeveer 10 minuten in een ovenschaaltje in de voorverwarmende oven.
  3. Laat de kokosolie smelten in een pannetje of in een schaaltje in de voorverwarmende oven.
  4. Meng het havermout, havervlokken, lijnzaad, pecannoten en kaneel door elkaar.
  5. Mix de zacht geworden peer samen met het kokosolie tot moes en voeg dit toe aan het havermout mengsel.
  6. Schep daarna het geheel op de bakplaat en bak de granola in ongeveer 30 minuten goudbruin (tussendoor kan je het ook nog even omscheppen).
  7. Laat de granola volledig afkoelen en krokant worden.

pecan peer granola

Serveertip: Deze granola is heerlijk als ontbijt met wat vers fruit en yoghurt.

Op de één of andere manier doet deze crunchy granola mij gewoon aan het eten van koekjes denken, dat is denk ik ook de reden waarom ik dit zo lekker vind.

Ben jij, net als ik, een echte granola fan? Probeer dan bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke bananenbroodgranola of deze, met pindakaas!

Ik ben trouwens heel benieuwd of jullie ook nog lekkere combi’s denken te weten om uit te proberen. Ik ben namelijk altijd op zoek naar nieuwe soorten granola en ben er inmiddels wel over uit dat het niet gek genoeg kan. Laat je het weten?

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *