Speculaas, I love it! En wat proteïne is ook altijd welkom toch? Deze keer komt het allemaal aan de orde en wel mooi verpakt in een lekker bananenbroodje. Een tussendoortje voor de sporters onder ons, dit proteïne speculaas bananenbrood is zeker het proberen waard.
Benodigdheden voor een proteïne speculaas bananenbrood
- 180 gr speltmeel
- 1,5 tl baking soda en een snufje zout
- snuf koekkruiden
- 2 eieren
- 2 bananen
- 120 gr Griekse yoghurt
- 3 el pindakaas (100 % pinda)
- 1 scoop pure whey isolate
- 1 flavour shot speculaas
Zo maak je dit heerlijke proteïne speculaas bananenbrood
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een cakevorm met bakpapier.
- Mix eerst in de blender de bananen, eieren, Griekse yoghurt, pindakaas en een speculaas shot tot een gladde massa.
- Meng daarna in een aparte kom het meel, whey, baking soda, snufje zout en de koekkruiden door elkaar.
- Voeg het meel aan het bananenmengsel toe en roer alles goed door elkaar.
- Giet het beslag in de vorm, leg nog er als laatste nog een half banaantje bovenop en bak het bananenbrood in ongeveer 40 minuten gaar (je kan testen of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken, wanneer deze er droog uit komt kan het brood uit de oven).
Op zoek naar meer recepten met proteïne, probeer dan bijvoorbeeld eens dit lekkere granola recept.
Enjoy!
Zou je in dit recept, speltmeel 1:1 door havermeel kunnen vervangen?
Of met wat minder? Of juist meer yoghurt toevoegen?
Ja hoor, één op één vervangen kan gewoon!
Heb je bij speltmeel gist nodig?