We zijn komen al weer in de buurt van 5 december (tijd gaat snel) en dat betekend dat we nog maar eens een sinterklaas receptje gaan maken. Deze warme chocomelk, afgetopt met een heerlijke laag pepernoten room is echt een genietmoment.
En zeg nu zelf, voor dit heerlijke recept hoeft het toch eigenlijk geen sinterklaas of winter te zijn. Heb jij nog wat pepernoten bewaard, dat kan dit recept ook prima in het voorjaar gemaakt worden.
Equipment
- Steelpannetje
Ingrediënten
- 150 ml plantaardige melk
- 2 el cacao
- 1 el agavesiroop
- 60 gr mascarpone
- handje pepernoten
- speculaaskruiden
Instructies
- Mix de mascarpone met speculaaskruiden en (gehakte) pepernoten.
- Verwarm een klein beetje melk en meng daarna de cacao en agavesiroop door de melk.
- Schuim daarna de rest van de melk op en verdeel dit over twee glazen, giet in elk glas de helft van het chocomengsel.
- Lepel de mascarpone room over de chocolade melk, garneer eventueel met wat extra pepernoten en geniet!
Ik maakte in dit recept gebruik van amandelmelk, wat mij betreft de lekkerste plantaardige melk die er is.
Ben jij niet zo’n chocomelk fan? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze onwijs lekkere pumpkin spice latte, ook een genietmomentje tijdens deze koude dagen.
Enjoy!