Slawraps met pulled chicken

slawraps

Onze Gab is een topper, maar dat was al wel duidelijk. Steeds weer weet ze mij te verrassen met een heerlijk recept. Deze keer maakte ze speciaal voor jullie echt slawraps.  Geen idee wat dat is? Dit zegt Gabriëlla er zelf over..

”Ik ben misschien wel de allergrootste wrap-fan op aarde. Het liefst eet ik ze iedere dag, als ontbijt, lunch en diner. Tot ik er onlangs achter kwam dat er nog best wat calorieën en koolhydraten in zo’n platte vriend zitten. Het werd dus tijd voor een alternatief! Gelukkig vond ik dat al snel en nu schuif ik regelmatig een slawrap met pulled chicken naar binnen. Super makkelijk te maken, erg gezond en ook nog eens heel lekker”!

Ingrediënten voor 6-8 slawraps

  • 1 kipfilet (ongeveer 200-250 gram)
  • een krop ijsbergsla
  • 1 friszure appel
  • 1 gele paprika
  • 75 gram komkommer (of hoeveel je lekker vindt natuurlijk)
  • 1 bouillonblokje kip
  • 1 eetlepel barbecuesaus (ik gebruikte een calorieloze variant, maar een normale barbecuesaus is natuurlijk ook prima)

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Breng 1 liter water aan de kook en voeg daarna het bouillonblokje toe. Laat vervolgens de kip in het warme badje zakken en kook het net zolang totdat hij gaar is. Afhankelijk van de dikte zal dit ongeveer 10 minuten tot een kwartier duren.
  2. Is je kip gaar? Trek hem dan met 2 vorken uit elkaar totdat je alleen nog draadjes kip over heb. Doe deze in een schaaltje samen met de barbecuesaus, mix het goed door elkaar en zet het voor een klein uurtje in de koelkast.
  3. Trek voorzichtig de bladeren van de krop sla af. Het is de bedoeling dat ze heel blijven!
  4. Snijd de paprika, de komkommer en de appel in kleine blokjes en meng deze met de kip.
  5. Leg het blad neer, vul deze met het kipmengsel en rol hem op. Het makkelijkste rol je hem door met het harde stuk mee te rollen.

Tip: Deze wraps zijn hartstikke lekker als lunch of als hapje bij een high tea of borrel.

Meer lekkere recepten van Gabriëlla maken? Je vindt ze hier. Benieuwd waar Gab zo al over blogt, neem dan snel even een kijkje op haar website; gezondmetgab.nl.

Enjoy!

Dit bericht is gepost in Lunch. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *