Zoete pompoensoep (vegan)

Zoete pompoensoep

Ik maak het in het najaar bijna wekelijks, pompoensoep! Deze keer dus ook weer een heerlijke pompoen recept, een zoete pompoensoep.

Benodigdheden

  • 1 pompoen (ik gebruikte een Oranje Hokkaido, deze heeft een zachte zoete smaak) of diepvries pompoenblokjes
  • 1 winterwortel
  • Een appel
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 el bouillon (deze) of 1 bouillon blokje
  • 2 tl pumpkin spices
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je deze heerlijke soep

  1. Maak de pompoen goed schoon of verwijder het schil.
  2. Hak de pompoen door de helft en verwijder de pitjes en draden, hak de pompoen vervolgens in stukjes.
  3. Snijd de ui, winterwortel en knoflookteentjes in stukjes.
  4. Zet een soeppan op het vuur met een klein laagje olijfolie.
  5. Fruit hierin de ui samen met de kruiden aan en voeg de rest van de groente toe, bak dit voor ongeveer 10 minuten goed aan.
  6. Verwijder het klokhuis van de appel en bak deze ook kort in stukjes mee.
  7. Voeg 1.5 liter water en de bouillon toe en breng de soep aan de kook, laat het geheel even goed doorkoken.
  8. Mix met de staafmixer (let op: vuur uit) de soep glad en romig.

Zoete pompoensoep Zoete pompoensoep

Ben jij net zo’n pompoenfan als mij? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze heerlijke pompoencake met mascarponevulling of deze pumpkin spice latte!

Enjoy!

 

5 reacties op “Zoete pompoensoep (vegan)

  1. Pingback: Food preppen | Zo doe je dat! - healthyfoodlove

  2. Pingback: 5 tips voor een gezellig en stressvrij kerstdiner - healthyfoodlove

  3. Pingback: Chili salsa boonburger wrap - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *