Vijgenbrood

Iets totaal anders dan normaal, een vijgenbrood. Ik had vijgen gekocht en daar moest ik dus ook echt iets mee doen, aangezien deze week mijn eerste werkweek na de vakantie weer van start ging moest ik wel iets lekkers maken. Wanneer je dit vijgenbrood eet is het echt dubbel genieten, zo’n lekkere en zachte structuur en de zoete smaak van de vijgen is een perfecte combinatie.

Wat heb je nodig

aang.

  • 100 gr. gedroogde vijgen (+ 2 vijgen voor de topping)
  • 100 ml. water ( eventueel + een zakje chai thee)
  • 75 gr. boekweitmeel
  • 100 gr. amandelmeel
  • 75 gr. walnoten
  • 3 eieren
  • 75 ml. kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appel cider (of appelsap)
  • snuf zout
Hoe maak je dit geweldige brood
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een brood/cake vorm met bakpapier
  2. Laat de kokosolie smelten enzet een kopje thee van de 100 ml water, leg hier de 100 gr. vijgen in en laat deze even weken.
  3. Mix de vijgen + (thee)water in de blender tot een stevige pasta, voeg hier amandelmeel, boekweitmeel en walnoten aan toe en mix dit nog een goed door elkaar.
  4. Klop in een aparte kom de eieren, baking soda en een snufje zout goed door elkaar en voeg hier voorzichtig de kokosolie aan toe.
  5. Voeg als laatste de appel cider toe. Gelijk daarna kan het vijgenmengsel erbij, meng dit samen nog eens goed door elkaar en verdeel dan het geheel over de bakvorm.
  6. Snijd de twee vijgen in stukjes en leg deze bovenop het mengsel
  7. Bak het brood voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken goed afkoelen en vergeet vooral niet te genieten!

vijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlove vijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlove vijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlove vijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlove vijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlovevijgen, vijgenbrood zonder suiker van healthyfoodlove

Tip: Besmeer een vijgenbroodje met verse pindakaas en serveer er voor jezelf een lekker kopje koffie of thee bij, dit is echt een genietmomentje!

Ben jij helemaal niet zo’n fan van vijgen of wil je gewoon iets anders proberen? Dan raad ik je dit bananenbroodje zeker aan, zo lekker en nog super gezond ook!

Enjoy!

 

16 reacties op “Vijgenbrood

  1. Jessy zegt:

    Binnenkort gaan mijn vriend en ik op onszelf wonen en moet ik echt meer leren koken en bakken. Dit soort recepten komen dus heel goed van pas! Het ziet er heerlijk uit en als ik het zo lees is het niet ontzettend lastig om te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *