Deze appeltaart met roomsaus is fantastisch! Ik zou wel willen dat ik het kon laten reuken door de via een plugin (haha, wie weet wat ons nog te wachten staat). Zin in een echt voorjaarstaartje? Dan raad ik deze zeker aan!
Dit heb je nodig voor een kleine appeltaart met roomsaus
- 35 gr amandelmeel
- 30 gr havermout
- 1/2 tl baking soda
- 1 ei
- 2 medjoul dadels (of meer naar smaak)
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 el gesmolten kokosolie
- een appel
- scheutje verse sinaasappelsap
* Wil je nu wel gewoon een grote variant maken? Doe het recept dan keer vier en gebruik een grote springvorm. Succes!
Zo maak je jouw mini appeltaart met roomsaus (12 cm doorsnede) binnen een handomdraai
- Verwarm eerst de oven voor op 175 graden en beleg een kleine springvorm met bakpapier (of vet deze in met olie/boter).
- Schaaf de appel grof en giet hier een scheutje sinaasappelsap bij.
- Meng het amandelmeel, havermout en baking soda door elkaar.
- Voeg vervolgens het ei, Griekse yoghurt en kokosolie toe, meng dit samen tot een stevig beslag.
- Snijd de dadels in stukjes en voeg deze samen met het appelmengsel aan het beslag toe.
- Verdeel dan het beslag over de springvorm en sprenkel eventueel nog wat nootjes/dadelstukjes over de bovenkant.
- Bak je appeltaartje in ongeveer 30 minuten af.
Dit heb je nodig voor de amandel roomsaus
- 250 ml amandelmelk
- 2 eidooiers
- 25 gr bloem
- 2 el agavesiroop (of pure vanille)
Zo maak je de roomsaus
- Verwarm eerst de amandelmelk op laag vuur.
- Mix daarna de eidooiers met de agavesiroop en voeg daar het bloem aan toe, meng het geheel goed door elkaar.
- Voeg dan al mixend de warme melk toe en breng het daarna voorzichtig aan de kook (let op: goed blijven roeren).
- Wanneer het dik genoeg is, kan de pan van het vuur. Laat als laatste de roomsaus volledig afkoelen en serveer het over je verse appeltaart.

Heb je deze appeltaart met roomsaus gemaakt? Laat het dan even weten hieronder, ik ben heel benieuwd wat je er van vindt! Geniet er van lieve mensen..
Zin in een andere appeltaart? Probeer dan eens deze, of deze of misschien wel die met mascarpone vulling.
Enjoy!



Hmmm wat lijkt deze mij weer lekker! Apart ook dat je er sinaasappelsap doorheen doet, dat lijkt mij een erg lekkere combinatie met de appels etc.
Dankjewel Roos, het is inderdaad echt onwijs lekker om er sinaasappelsap bij de doen, dit geeft het geheel een hele frisse smaak.
Dit ziet er heerlijk uit. Kan ik ook gewone meel gebruiken? Ik heb namelijk een notenallergie. Xxx
Wauw wat een leuke combinatie zeg! En het ziet er ook zo lekker luchtig en toch ook compact uit. De roomsaus lijkt me ook erg lekker. Malou x
wat een verrassende combinatie. Hij heeft mij nieuwsgierig gemaakt!
Wat een leuk receptje! Klinkt erg lekker en inderdaad ook nog eens gezond 🙂
Amandelroomsaus, dat klinkt bijzonder spannend. Ga ik eens proberen!
Dit lijkt me een heerlijk taartje! Ik zag ‘m al op instagram voorbij komen. Vooral met die amandel roomsaus :p lekker!
Thnx Laura, het is inderdaad echt genieten dit taartje. Binnenkort staat ‘ie hier weer op tafel!
Hmmm.. Lijkt me erg lekker! Ik hou sowieso wel van baksels met amandelmeel!
Wow dit klinkt echt heerlijk! Ik sla deze zeker op voor in het weekend. 🙂
Lijkt me heerlijk! Ik zou er nog wat gehakte nootjes doorheen doen. Dat doe ik eigenlijk altijd met appelTaart. ☺️
Appeltaart met custard is heerlijk dus met amandel roomsaus klinkt ook erg goed!
Oeeeh lekker! Bedankt voor het delen! :).
Pingback: Appelkruimeltaart - healthyfoodlove
deze MOET ik ook maken! gebruik je tarwebloem of speltbloem voor de saus?
Maakt eigenlijk niet uit..