Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Bananenbrood met pindakaas

We hebben weer een recept van Gabriëlla vandaag. Dit is wat zij er over zegt: ”Een tijdje geleden keek een collega me indringend aan en vroeg waarom ik nog nooit een recept van bananenbrood met pindakaas had gemaakt. Alhoewel ik daar het antwoord op schuldig moest blijven, vond ik het een terechte vraag. Pindakaas met banaan is immers een gouden combinatie! Na flink wat gegooi met potjes, pannetjes en een geniale ingeving kwam dit heerlijke bananenbrood met pindakaas en chocolade uit de oven. Een winnaar kan ik je zeggen”!

Ingrediënten voor een bananenbrood met pindakaas

  • 200 gram havermout
  • 100 gram zuivelspread light
  • 100 gram 75% pure chocolade
  • 150 gram pindakaas met (extra grote) stukjes noot
  • 3 flinke rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snufje zout
Topping
  • 100 gram zuivelspread light
  • 1 eetlepel zoetstof
  • Een beetje pure chocoladesnippers

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Doe de eieren, bananen en zuivelspread in een blender en mix alles goed door elkaar. Er mogen geen stukjes banaan meer in zitten.
  3. Snijd de chocolade in kleine stukjes. Je mag het ook raspen, maar ik vind het altijd lekker als je tijdens het eten een bonkje chocolade tegenkomt.
  4. Weeg vervolgens alle overige ingredienten af en doe deze in een beslagkom. Doe daarna het bananenmengsel erbij en roer alsof je leven er vanaf hangt!
  5. Beleg een cakeblik met een strookje bakpapier, giet het beslag erbij en schuif het bananenbrood voor 35 minuten in de oven.
  6. Klop de zuivelspread goed los en roer hier vervolgens de zoetstof doorheen. Laat het brood helemaal afkoelen voordat je de topping er overheen doet, anders loopt het er weer af.

Bananenbrood met pindakaas

Op healthyfoodlove zijn inmiddels al onwijs veel bananenbrood recepten verschenen. Ben jij ook helemaal fan? Probeer dan ook eens deze variant, je vind trouwens ook een overzicht op de site van mijn persoonlijke favorieten.

Meer recepten van Gabriëlla vind je op haar persoonlijke pagina.

Geniet ervan!

Een reactie op “Bananenbrood met pindakaas en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *