Best of both worlds: Appel kwarktaart

appel kwarktaart

Hoe top is het om twee favorieten met elkaar te combineren en daar een verrukkelijke taart van te maken. Ik ben zelf dol op appeltaart maar ook kwarktaart is een persoonlijke favoriet. Ik bedacht me dat het combineren van deze twee een ultieme appel kwarktaart zou maken. Benieuwd naar het recept?

Benodigdheden voor appel kwarktaart

Voor de appellaag
Voor de kwarklaag
  • 500 gr kwark (smaak naar keuze)
  • 5 gelatine blaadjes

Topping: verse aardbeien

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een springvorm van 18-20 cm met bakpapier (vet de randen in met olie of boter).
  2. Meng eerst de droge ingrediënten voor de appellaag door elkaar.
  3. Voeg vervolgens de appel (geraspt of in blokjes), dadels (in stukjes of gemixt) en ahornsiroop toe.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de springvorm en bak de appellaag in 25 minuten goudbruin.
  5. Laat de appellaag volledig afkoelen.
  6. Week de gelatineblaadjes in koud water en los ze vervolgens in een klein laagje water op laag vuur op.
  7. Meng de gelatine en kwark goed door elkaar.
  8. Giet het kwarkmengsel over de appellaag en laat de hele appel kwarktaart minimaal 3-4 uur opstijven in de koelkast.
  9. Garneer de taart met vers fruit en geniet!

Wil jij meer gezonde taarten maken maar weet je niet precies wat. Dan heb ik een oplossing voor jou. Op de speciale taarten pagina van Healthyfoodlove.nl vind je de lekkerste (gezonde) taartrecepten. Benieuwd? Neem dan snel een kijkje.

Persoonlijke favoriet: De raw cheesecake!

Enjoy!

2 reacties op “Best of both worlds: Appel kwarktaart

  1. Pingback: 10 x de lekkerste gezonde kwarktaart recepten - Healthyfoodlove

  2. Pingback: Cheesecake brownie | Best of both worlds - Healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *