Deze keer een recept voor verantwoorde choco speltbroodjes. Als je healthyfoodlove al langer bezoekt dan heb je waarschijnlijke al eens appel broodjes of dadelbroodjes maar chocobroodjes heb ik nog niet eerder gemaakt en daar moest toch wel verandering in komen.
Dit heb je nodig voor 4 flinke choco speltbroodjes
- 250 gr Soezie* spelbroodmix (of gewoon speltbloem)
- 1 el bakpoeder
- flinke snuf zout
- 100 ml (plantaardige) melk
- 50 ml warm water
- 1 el agavsiroop
- 2 el (bakvaste) pure chocolade druppels
* Ik kwam Soezie laatst tegen via instagram, een supergaaf merk met veel verschillende bakproducten. Ik heb er weer een favorietje bij!
Zo maak je de broodjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Meng de spelbroodmix, bakpoeder en het snufje zout goed door elkaar
- Kneed het water en melk door de speltmix
- Is het deeg te plakkerig, voeg dan wat extra speltbloem toe
- Kneed tot een soepel deeg en voeg dan de agavesiroop en choco druppels toe
- Meng alles goed door elkaar en verdeel het deeg in 4 stukken
- Maak ballen van het deeg en leg deze op de bakplaat
- Bak de broodjes in 15 minuten goudbruin
Enjoy!
Wat fijn dat er zo weinig ingrediënten inzitten, die ik eigenlijk ook standaard in huis heb. Ik ben heel benieuwd!
Fijn hé, ik ben fan van simpele recepten met weinig ingrediënten.
Wauw wat ziet dit er lekker uit zeg! 🙂 Je hebt helemaal niet zoveel nodig zo te zien, mega fijn. Prachtige foto’s ook!
Aah, dankjewel voor de complimenten Claire!
Wauw ze zien er mega lekker uit!
Dankjewel Rachel!
Binnen een half uur een lekker vers speltbroodje op de tafel!
Duidelijk en makkelijk recept, zo klaar dus en het resultaat was heerlijk!
Dankjewel Bertine, dat is echt top om te horen. Ik hoop dat je er van genoten hebt!
Ben fan van de recepten Anne!