Citrus kwarktaartje met amandelbodem

Citrus kwarktaartje

De mini taartjes die ik het afgelopen jaar gemaakt heb, zijn inmiddels niet meer op één hand te tellen. Ik maakte ze in alle soorten en maten maar de citrusvariant had ik nog niet op mijn lijstje staan. Deze keer dus een fris taartje met een heerlijke noten dadel bodem. Benieuwd naar dit citrus kwarktaartje?

Benodigdheden voor een citrus kwarktaartje (12 cm)

Bodem
  • 3 el amandelmeel
  • 2 el kokosrasp
  • 3 medjouldadels
  • 1 el (kokos) melk
Vulling
  • 200 gr kwark
  • sap van 1 sinaasappel
  • optioneel 1 citrusshot
  • 2 gelatine blaadjes

Zo maak je dit taartje

  1. Mix eerst alle ingrediënten voor de bodem tot een stevige massa en duw dit goed aan in je springvorm.
  2. Week dan de gelatine blaadjes in koud water, los ze daarna op in een pannetje met het sinaasappelsap.
  3. Draai daarna het vuur uit en voeg dan de kwark en eventueel de citrusshot door het gelatine mengsel.
  4. Giet als laatste het kwark mengsel op de bodem van je taart en laat het geheel ongeveer 1 a 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Je kan de taart afmaken met wat amandel of kokos schaafsel.

https://healthyfoodlove.nl/category/taarten/ https://healthyfoodlove.nl/category/taarten/Citrus kwarktaartje

Wil jij de grote broer (20-24 cm) van deze taart maken? Doe dan de ingrediënten keer vijf!

Meer lekkere taarten recepten vind je hier. Laat je me weten als je dit recept gemaakt hebt?

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *