In het weekend heb ik altijd net iets meer tijd en deze tijd gebruik ik dan ook voor een goed uitgebreid ontbijtje. Vorige week zaterdag waren dit kokos-spelt pancakes, ontzettend lekker en met de topping die ik er bij gedaan had echt een waar feestje! Ik maakte deze pancakes van kokosmeel, dit is gedroogd en gemalen vlees van een kokosnoot. Als topping strooide ik stukjes dadel, pecannoten en wat agavesiroop over de pancakes en wauw, wat is dat lekker zeg. Ik heb echt genoten! Wil jij ook genieten van deze heerlijke pancakes, lees dan snel verder.
Dit heb je nodig
- 75 gr kokosmeel (let op, geen kokosrasp)
- 25 gr speltmeel
- 180 ml amandelmelk
- 60 ml griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Voor de topping
- Handje pecannoten
- 2 dadels
- 1 el agavesiroop
Zo maak je deze easy kokos-spelt pancakes
Meng alle ingrediënten door elkaar, bak de pannenkoekjes om en om bruin. Leg ze mooi op elkaar op een bordje en verdeel de topping er over zoals jij dat wilt.
En zo makkelijk is het gewoon echt waar!
Eerder maakte ik trouwens ook al eens bananenpannenkoekjes, ook echt een aanrader. En boekweit pancakes heb ik ook al eens gemaakt, super dun en bijna crispy! Alle pancake recepten die ik tot nu toe maakte zijn aanraders, vooral wanneer je iets meer tijd aan je ontbijt kan besteden raadt ik ‘t je echt aan om eens te proberen!
Enjoy!
Lijkt me echt heerlijk! En wat een top receptje, zo eenvoudig 🙂
Anne, echt alles wat je maakt ziet er ontzettend lekker uit! Ik wou dat ik zo creatief kon zijn met recepten
Dankjewel, ik geloof dat jij het ook kan..
O wat zien deze er lekker uit (as usual)! Ik weet niet helemaal wat ik vind van kokos & pannenkoeken, maar die bananen wil ik ook echt eens gaan maken! X
Wat een mooie stapel YUM. Prachtige foto’s trouwens, zeker een lust voor het oog.
oh heerlijk! Ik ben dol op alles wat te maken heeft met kokos! Deze pancakes ga ik snel eens (proberen te) maken! Leuk Anne!
Yum! Dit ziet er weer heerlijk uit
Oooh god, wat ziet het er goed uit zeg! Even opslaan en binnenkort maar eens proberen te maken.
Ik ben heel benieuwd of je lekker vindt Mylène 🙂 Laat je het even horen?
Hoi! Ik denk dat er een foutje in het recept zit… Had het beslag gemaakt maar het was veel te dik
Mijn beslag was ook veel te dik! Er kwam een kruimelig droog geheel uit toen ik het probeerde te bakken…
Meer melk toegevoegd maar dit hielp niet.. wat doen we fout?
Deze pannekoeken lukken dus echt niet
Hier ook, het bakte niet en kruimelde volledig kapot, en zelfs dat was niet te eten, precies rauw beslag.
Pingback: Ontbijten met matcha pancake muffins - healthyfoodlove
Pingback: Fluffy quinoa pancakes - healthyfoodlove
Het ziet er heerlijk uit! Maar lukt me niet.
Pancakes bakken niet mooi, het is eerder een scrumbled egg. Hoe komt dit??
Misschien iets minder melk toevoegen, dat kan helpen..
Volgens mij zit er ook een fout in het recept, ofwel een ingrediënt vergeten te noemen ofwel verkeerde hoeveelheden genoteerd, maar hier is inderdaad iets dat niet klopt
Thank you! Lucky me I found your blog! You’re my inspiration and I often try your recipes:) and thank to fitatu I always know how much calories I eat so I have perfect connection haha <3
Dit recept klopt niet. Deeg was korrelig en onmogelijk fluffy pancakes uit te krijgen. Ergens mist er vocht of extra beschrijving hoe alles correct te mengen. Eiwit opkloppen? Meer melk? Exact merk / soort yoghurt …
Inderdaad, onmogelijk om hier pannenkoeken van te maken..
Heb ook alles kunnen weggooien 🙁
Ik vraag me af of iemand ook echt deze heeft weten te maken op basis van dit recept. Klopt helemaal niet. Krijgt inderdaad brokkelig beslag waar niet mee te bakken valt. Zelfs na toevoeging extra melk blijft het prut. Soort van scrambled crumbles. Helemaal niet zoals de foto. Voor ontbijt worden het boterhammen en benieuwd of het beslag nog wat wordt. Met de extra melk is het smeuïger. Heb het op bakpapier op bakplaat uitgegoten en kijken of de oven er wat mee kan. In de pan alleen maar grote knoeiboel. Ik heb geleerd nu vooraf de comments bij een recept te lezen want ik ben blijkbaar niet de enige. Om de rest van mijn kokosmeel te verwerken hoop ik een bruikbaarder recept te vinden op google. Jammer want klonk heerlijk.