Boekweit pannenkoekjes (aanrader!)

Boekweit pannenkoekjes

Als ik door Instagram scroll dan wordt ik altijd zo blij van de pancake foto’s, ik vindt dat er zo lekker uit zien. Ik besloot dat ik me er ook maar weer eens aan moest wagen, ik heb namelijk wel eens eerder pannenkoekjes gemaakt maar niet met boekweitmeel. Dus deze keer boekweit pannenkoekjes, en deze zijn echt heerlijk!

Dit heb je nodig

Boekweit pannenkoekjes

 • 60 gr boekweitmeel
 • 120 ml amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 el agavesiroop
 • snufje zout

+ eventuele toppings, alles wat je zelf lekker vindt.

Zo maak je deze lekkere boekweit pannenkoekjes

 1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar
 2. Vet de pan in en schep met een juslepel steeds 1 schepje in de pan en bak de pannenkoekjes om en om bruin
 3. Garneer en geniet!

Boekweit pannenkoekjesBoekweit pannenkoekjes

Enjoy!

 
26 reacties op “Boekweit pannenkoekjes (aanrader!)

 1. Sandra zegt:

  Ooooh ik wil dit echt proeven! Het ziet er goed uit zeg, hmm. Lekker makkelijk ook om te maken, dat is wel fijn. Zou ik de amandelmelk ook kunnen vervangen voor water? Ik mag namelijk geen amandelmelk (of iets soortgelijks), dus vandaar mijn vraag. Of weet je misschien nog een andere vervanger?

  • Anne zegt:

   Dankjewel Sandra! Water kan sowieso, ik weet alleen niet wat dit precies met de smaak van de pancakes doet. Verder kan het met alles soorten melk zoals havermelk, rijstmelk etc. (weet niet of je dat wel mag). Laat je even weten als je gemaakt hebt? Ben benieuwd hoe ze smaken met een vervanger voor de amandelmelk.

 2. Pingback: Kokos-spelt pancakes - healthyfoodlove

 3. Pingback: 5 gezonde meelsoorten uit mijn voorraadkast - healthyfoodlove

 4. Pingback: Pancakes met banaan en havermout - healthyfoodlove

 5. Pingback: 6 x recepten voor de lekkerste gezonde pancakes - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.