Het lekkerste zoete aardappelbrood!

Zoete aardappelbrood

Sinds de breakfeast challenge ben ik helemaal om wat zoete aardappel betreft, laatst maakte ik al heerlijke zoete aardappel muffins en nu waren de zoete aardappels weer aan de beurt maar dan in de vorm van een brood. In combinatie met amandelmeel is het echt een gouden variant, heerlijk zoet en smeuïg. Een aanrader voor de zoetekauw die toch verantwoorde tussendoortjes of een goede vullende (suikervrije) lunch wil nuttigen.

Dit heb je nodig voor een zoete aardappelbrood met amandelmeel

  • 2 kleine zoete aardappels (ongeveer 250 gr)
  • 150 gr amandelmeel
  • 75 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • 60 ml agavesiroop (of iets anders zoets)
  • 1 ei
  • 180 ml karnemelk
  • 60 ml olijfolie
  • 50 gr pecannoten

Zoete aardappelbrood

En zo makkelijk is het om je eigen zoete aardappelbrood te maken

  1. Schil de zoete aardappels en kook ze in kleine blokjes zacht
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een cakeblik met bakpapier of vet deze in met olie/boter
  3. Meng het meel, bakpoeder, baking soda, zout en kaneel goed door elkaar
  4. Mix in de blender de zoete aardappel tot puree en voeg hier de olie, ei, agavesiroop en karnemelk aan toe
  5. Roer nu het droge mengsel door de zoete aardappel puree en voeg als laatste de pecannoten in stukjes toe
  6. Bak het zoete aardappel brood 45 minuten in de voorverwarmde oven (prik na 40 minuten even met een satéprikker in het brood om te kijken of deze al gaar is).
  7. Laat het brood afkoelen in de oven met de deur op een kiertje (dan zakt ‘ie niet helemaal in)

Zoete aardappelbrood Zoete aardappelbrood Zoete aardappelbrood Zoete aardappelbrood Zoete aardappelbrood Zoete aardappelbrood

Enjoy!

11 reacties op “Het lekkerste zoete aardappelbrood!

  1. Roos zegt:

    Jeetje wat post jij toch altijd heerlijke recepten.. Helaas heb ik nu geen tijd om te bakken doordat ik druk moet leren voor school. Maar als ik klaar ben met mijn toetsen, moet ik toch écht maar eens beginnen aan al jouw recepten die ik heb opgeslagen. Heerlijk!

    • Anne zegt:

      Aah dankjewel Roos! Heel veel succes met leren en ik hoor het graag als je iets lekkers gaat bakken (en als je het op social media plaats dan mag je me ook taggen, vind het altijd zo leuk om baksels terug te zien).

  2. Nesrin zegt:

    Het ziet er heerlijk uit. Ik vind het leuk dat je met zoete aardappel bakt en de recepten deelt.
    Ik ben benieuwd naar de smaak en hoe het bakken met zoete aardappel gaat.

  3. Pingback: 4 x een zoete aardappelrecept - healthyfoodlove

  4. Inge zegt:

    Hoi!
    Ik heb net je site ontdekt en vindt dat je erg leuke recepten hebt staan!
    Ik vroeg me af waar je de karnemelk door zou kunnen vervangen, want ik mag geen zuivel gebruiken. Ik neem aan dat de karnemelk een functie heeft in combinatie met de baking soda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *