Kokos-spelt pancakes

Kokos-spelt pancakes

In het weekend heb ik altijd net iets meer tijd en deze tijd gebruik ik dan ook voor een goed uitgebreid ontbijtje. Vorige week zaterdag waren dit kokos-spelt pancakes, ontzettend lekker en met de topping die ik er bij gedaan had echt een waar feestje! Ik maakte deze pancakes van kokosmeel, dit is gedroogd en gemalen vlees van een kokosnoot. Als topping strooide ik stukjes dadel, pecannoten en wat agavesiroop over de pancakes en wauw, wat is dat lekker zeg. Ik heb echt genoten! Wil jij ook genieten van deze heerlijke pancakes, lees dan snel verder.

Dit heb je nodig

 • 75 gr kokosmeel (let op, geen kokosrasp)
 • 25 gr speltmeel
 • 180 ml amandelmelk
 • 60 ml griekse yoghurt
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • snufje zout
Voor de topping
 • Handje pecannoten
 • 2 dadels
 • 1 el agavesiroop

Zo maak je deze easy kokos-spelt pancakes

Meng alle ingrediënten door elkaar, bak de pannenkoekjes om en om bruin. Leg ze mooi op elkaar op een bordje en verdeel de topping er over zoals jij dat wilt.

En zo makkelijk is het gewoon echt waar!

Kokos-spelt pancakes Kokos-spelt pancakes Kokos-spelt pancakes Kokos-spelt pancakes Kokos-spelt pancakes

Eerder maakte ik trouwens ook al eens bananenpannenkoekjes, ook echt een aanrader. En boekweit pancakes heb ik ook al eens gemaakt, super dun en bijna crispy! Alle pancake recepten die ik tot nu toe maakte zijn aanraders, vooral wanneer je iets meer tijd aan je ontbijt kan besteden raadt ik ‘t je echt aan om eens te proberen!

Enjoy!

16 reacties op “Kokos-spelt pancakes

  • Nicole zegt:

   Mijn beslag was ook veel te dik! Er kwam een kruimelig droog geheel uit toen ik het probeerde te bakken…
   Meer melk toegevoegd maar dit hielp niet.. wat doen we fout?

 1. Pingback: Ontbijten met matcha pancake muffins - healthyfoodlove

 2. Pingback: Fluffy quinoa pancakes - healthyfoodlove

 3. Danielle zegt:

  Volgens mij zit er ook een fout in het recept, ofwel een ingrediënt vergeten te noemen ofwel verkeerde hoeveelheden genoteerd, maar hier is inderdaad iets dat niet klopt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *