Bananenbrood, bananenbrood-granola, bananenbrood-muffins.. Je kan het zo gek niet bedenken, alles kan met banaan. Mijn doel voor dit recept was om iets te maken dat je kan eten als ontbijt, tussendoortje en als je wilt zelfs als lunch. Als basis voor deze muffins heb ik dan ook gebruik gemaakt van tarwemeel (net als echt brood) maar dan met een lekkere toevoeging van banaan en chocolade (een prima combi als je het mij vraagt).
Dit heb je nodig voor 10 (mega) bananen-muffins met chocolade
- 200 gr volkoren tarwe meel
- 1 tl bakingsoda
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 2 bananen (rijp)
- 150 gr Griekse yoghurt
- 1 ei
- 2 el (amandel)melk – ongezoet
- 4 el ahornsiroop
- 1 el (olijf)olie
- 50 gr pure chocolade
- handje walnoten
Zo maak je deze lekkere mega muffins
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een muffinvorm in met olie
- Meng de droge ingrediënten (meel, bakingsoda, kaneel, zout) door elkaar in een kom
- Prak in een andere kom de bananen en mix hier het ei, amandelmelk, Griekse yoghurt, ahornsiroop en olie door heen
- Voeg het meelmengsel toe aan het bananenmengsel en roer het geheel goed door elkaar
- Voeg als laatste de chocolade en walnoten toe in kleine stukjes
- Giet het beslag in 10 muffinvormpjes (bijna helemaal vol)
- Bak de muffins in 25 minuten goudbruin (en vooral heel bol), prik even met een saté prikker in de muffins om te kijken of ze helemaal gaar zijn.
- Zet de oven uit en de deur op een klein kiertje zodat de muffins langzaam af kunnen koelen (anders zakken ze helemaal in)
Ga jij deze muffins maken? Laat het me even weten, dat vind ik leuk.
Enjoy!
Oh dit wil ik ook maken! Ziet er HEERLIJK uit.
Knuppel. Ik lig met mn mond open. Bijna. Nu
Ik zal maar niet plaatsen.wel
Oooo deze muffins wil ik zeker gaan maken. Ik heb nog nooit bananenbrood gemaakt, maar deze mooie bolle muffins klinken fantastisch!
Dankjewel Marijke, het is vooral belangrijk dat je de muffinvormpjes bijna helemaal vol doet en na het bakken heel even in de warme oven laat staan. Dan komt het helemaal goed..
Kan ik ook bakpoeder gebruiken i.p.v. bakingsoda?
Dat kan zeker!
Ik vind bananen echt heel erg lekker in al van dit soort dingen, al helemaal met chocola. Dit ga ik snel maken! Malou x
Thnxx! Ik ben benieuwd wat je er van vindt Malou, laat je het even weten.
Hmm heerlijk! Ik maak altijd graag bananenbrood, maar om er muffins van te maken is ook wel een heel erg goed idee.
En nu staan ze in de oven
Wat super leuk zeg, ik ben benieuwd wat je er van vindt. Laat je het even weten Liesbeth?
Wauw, hoe bedenk je toch altijd weer die megalekkere recepten? Ik krijg hier spontaan honger van, het ziet er heerlijk uit!:)
Oeh de bovenkant ziet er zo lekker uit. Wij zijn gek op bananen en ik heb ze standaard in huis, moet er binnenkort maar mee bakken.
Pingback: Tips om verantwoord eten makkelijker te maken - healthyfoodlove
Pingback: Red velvet muffins - healthyfoodlove
Kan het tarwemeel ook vervangen worden door spelt meel?
Dat kan zeker!
Pingback: 10x de lekkerste gezonde muffin recepten - Healthyfoodlove
Hi! Ik eet koemelkvrij, is het daarom mogelijk om de Griekse yoghurt te vervangen door soja yoghurt? De muffins zien er heerlijk uit!
I’m too! And I changed milk for soya milk and it was good too ! Check fitatu to calculate calories or check your own needs for nutrients:)
Vanochtend gemaakt, heerlijk! Echt een aanrader!
Nu 2x gemaakt en de smaak is heerlijk! Vaak alles al in huis, dus dat maakt het extra makkelijk ?. Wel even een vraag:
Bij mij worden de muffins klef en compact. Nu gebruik ik wel spelt bloem ipv meel, ik weet niet of dat uitmaakt voor de structuur? Hoe kan ik ze anders het beste bewaren?