Red velvet muffins

Red velvet muffins

Ik zag laatst op de instagram pagina van Albert Heijn een onwijs lekker paas brood voorbij komen, deze hadden ze gekleurd met bietensap. Een top idee, wat mij betreft. Dit gaf mij gelijk inspiratie voor deze red velvet muffins. Lekker, niet ongezond en met een verrassend effect.

Benodigdheden voor 7 red velvet muffins

  • 125 gr tarwebloem (of speltbloem/meel)
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 el honing
  • 30 ml (plantaardige melk)
  • 30 ml bietensap
  • 1 ei
  • 1 el olie

Topping: Kokosroom/slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden en beleg een muffinvorm met 7 papieren muffinvormpjes.
  2. Meng dan het bloem, bakpoeder en zout goed door elkaar.
  3. Meng daarna in een aparte kom het ei, honing, melk, olie en bietensap tot één geheel.
  4. Mix beide mengsels door elkaar tot een soepel beslag.
  5. Vul de muffinvormpjes voor 2/3e en bak de muffins daarna in ongeveer 15 minuutjes af.
  6. Laat de muffins afkoelen en serveer ze met een lekker dotje slagroom (met pure vanille) of kokosroom.

Red velvet muffins Red velvet muffins

Op zoek naar meer lekkere muffin recepten? Probeer dan bijvoorbeeld eens deze met banaan of wat dacht je van deze appel kaneel muffins of deze… Kortom recepten genoeg!

Enjoy!

3 reacties op “Red velvet muffins

  1. Pingback: 4 X GEZONDE TAART RECEPTEN – Healthy wanderlust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *