Als je de titel leest zal je wel denken, nog een notenbrood? Hoezo? Nou, ik heb er al aardig wat gemaakt de afgelopen tijd (deze, deze en deze bijvoorbeeld) en ik moet zeggen; ” ik ga nog even door, het bevalt me prima”. Nu is het weer op dit moment (vooral gisteren) ook uitermate geschikt voor een heerlijk notenbrood en dus ging ik vol goede moed aan de slag op een grauwe/grijze en regenachtige dag.
Wat heb je nodig
- 100 gr. spelmeel
- 100 gr. tarwemeel
- 80 gr/ml kokosolie
- 100 ml amandelmelk (ongezoet)
- 2 el koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 100 gr dadels
- 50 gr walnoten
- 25 gr pecannoten
- 3 a 4 el ahornsiroop
- Eventueel: 20 gr geroosterde havermout

Hoe maak je dit notenbrood
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en beleg een cake- of broodblik met bakpapier
- Smelt daarna de kokosolie en snijd de dadels in stukjes
- Meng het meel, bakpoeder en de koekkruiden door elkaar en voeg aan dit mengsel amandelmelk en kokosolie toe
- Meng dit geheel tot een soepel deeg en voeg dan de noten, dadels en ahornsiroop toe
- Giet het mengsel in de bakvorm en strooi eventueel de havermout over het mengsel (je kan ook nog extra noten als topping gebruiken, ik vond dit niet nodig omdat er in het brood al meer dan voldoende vulling zit).
- Bak het brood in ongeveer 45 tot 50 minuten af, prik even met een satéprikker om te checken of het brood goed is.


Meer van dit soort lekkere recepten proberen? Ga dan eens voor een bananenbrood, de lekkerste vind je hier.
Enjoy!



Nu heb je me zin doen krijgen in notenbrood 😉 ideaal om dit weekend eens te maken!
Wat ziet dit er heerlijk uit!
Dankjewel Marlies!
Wat een leuk recept! Dol op noten dus dit recept is echt top!
Dankjewel Demi!
dat ziet er super lekker uit, en weer van die mooie foto’s!
Deze gaat zeker weten op mijn lijstje, lekker!