Speculoos bananabread snack balletjes

snack balletjes

Snack balletjes, je gooit wat bij elkaar in de hakmolen/mixer/blender, je draait het in elkaar en je kan genieten van een gezonde snack. Donderdag kreeg ik de nieuwe speculoos pasta van BioToday binnen en die moest natuurlijk meteen open. Benieuwd wat ik ermee maakte?

Als ik tussen mijn eet momenten door een beetje flauw ben en wel wat energie kan gebruiken zorg ik vaak dat ik een voorraadje verantwoorde snacks mee heb. Ik heb ze echt al in alle variaties gemaakt maar deze is nieuwe variant ben ik nog niet eerder tegen gekomen. Met de nieuwe speculoos butter en mijn zelfbedachte bananabread granola is dit echt een top variant van de welbekende snack balletjes.

Dit heb je nodig voor de speculoos snack balletjes

  • 3 el bananabread granola (of gewoon havermout)
  • 2 el dadelpasta (of 5 medjoul dadels geweekt)
  • 1 el speculoos butter van Biotoday

Ter garnering van de balletjes kan je wat kokos of gehakte noten gebruiken.

* Te nat? Voeg wat meer granola/havermout toe. Te droog? Voeg wat water toe.

En zo maak je deze healthy snack balletjes

  1. Voeg alles bij elkaar in je hakmolen en laat deze net zolang draaien tot het mengsel in een stevig deeg verandert.
  2. Draai balletjes van het deeg en rol deze door het kokosrasp (of anders wanneer gewenst).

bliss balls bliss balls

Deze snack balletjes kan je het beste bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. Ben je nu niet zo’n groot fan van deze speculoos bananabread balletjes dan heb ik ook nog andere variaties voor je, zoals bijvoorbeeld: wortel snack balletjes, snackballetjes met aardbei of die met gepofte rijst (ook echt een aanrader).

Enjoy!

 

4 reacties op “Speculoos bananabread snack balletjes

  1. Pingback: Lente taartje - healthyfoodlove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.