Yes! Pompoencake met mascarpone-kaneel topping

Pompoencake gezond

Welkom pompoen seizoen! Ik ben echt helemaal in de wolken van het recept wat ik in deze post met jullie ga delen. Pompoen is sowieso al een wonderlijk iets, lekker als hartig iets maar ook helemaal niet gek om in een zoet recept te stoppen. Mijn inspiratie voor deze lekkere cake is niet zomaar ontstaan, samen met Gea van Glamview bedachten we dat het wel eens heel leuk zou zijn om een soort samsam foodpost te organiseren. Dit houdt in dat we beide een heerlijk recept maken dat gerelateerd is aan een bepaald thema. Het thema is geworden, je raadt het al.. Herfst!

Maar hoe is dit nu ontstaan? Ik ken Gea nog niet heel lang, maar door een soort bloggroepje hebben wij elkaar leren kennen. En laat het nu zo zijn dat wij beiden best veel met voeding bezig zijn. Beiden door keuzes op voedingsgebied te maken waardoor we ons beter voelen. Daarbij is Gea op dit moment bezig met een opleiding tot voedingsdeskundige, en dus leek het ons gaaf om hier iets mee te doen.

Vandaag dus een recepten die helmaal bij het thema herfst passen, op healthyfoodlove.nl een pompoencake met kaneel-mascarpone topping en op glamview.nl een appelcake met kaneel en rozijnen! De pompoencake is natuurlijk weer helemaal verantwoord en dus mag je gerust een extra plakje eten, of gewoon als ontbijt (echt een aanrader)!

Pompoencake gezond

Benodigdheden

  • 200 gr speltmeel
  • 245 gr pompoenpuree* (ongeveer een halve flespompoen)
  • 1 eiwit
  • 15 gr. ongezoute roomboter of kokosolie (gesmolten)
  • 60 ml agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • halve tl bakingsoda
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
Voor de topping heb je het volgende nodig
  • 125 gr. mascarpone
  • 1 el agavesiroop
  • 2 tl kaneel
  • handje walnoten

*Pompoenpuree maak je makkelijk zelf, verwarm de oven voor en zet deze op de grill stand. Snijd de pompoen in vier stukken (incl. schil) en leg deze in een ovenschaal in de oven voor ongeveer 30 minuutjes. Ontdoe de pompoen daarna van z’n schil en snijd deze in kleine blokjes, mix dit in de blender tot puree en klaar ben je).

Zo maak je deze heerlijke herfstcake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met boter of beleg deze met bakpapier
  2. Meng het meel, kaneel, nootmuskaat, bakpoeder, bakingsoda en zout in een schaal goed door elkaar
  3. Mix in een andere schaal de eiwit stijf en voeg dan de boter en agavesiroop toe (je kan hier ook nog vanille toevoegen), mix als laatste de pompoenpuree door dit mengsel
  4. Spatel beide mengsels voorzichtig door elkaar en giet het beslag in het cakeblik
  5. Zeg dit voor ongeveer 25 minuten in de oven
  6. Laat de cake volledig afkoelen en mix ondertussen de ingredienten voor de topping door elkaar (behalve de walnoten)
  7. Smeer de topping over de afgekoelde cake en sprenkel de walnoten in stukjes over het geheel

zelf pompoenpuree maken Pompoencake gezond Pompoencake gezond Pompoencake gezond Pompoencake gezond Pompoencake gezond Pompoencake gezond Pompoencake gezondPompoencake gezond

Enjoy!

 




30 reacties op “Yes! Pompoencake met mascarpone-kaneel topping

  1. Pingback: Goedemorgen pompoen ontbijt taartje! - healthyfoodlove

  2. Pingback: Pompoen pecan snack balletjes - healthyfoodlove

  3. Pingback: Zoete pompoensoep (vegan) - healthyfoodlove

  4. Pingback: Pompoen chocolade laagjestaart met salted caramel pecans - healthyfoodlove

  5. Pingback: 10 x de lekkerste recepten met pompoen - healthyfoodlove

  6. Pingback: Carrotcake met cheesecake topping - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *