Deze gezonde appel cake is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens ontzettend goed te combineren met zelfgemaakte dadelpasta. Genieten zonder al te veel werk en ingrediënten dus. Wil jij deze lekkere cake proberen?
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 65 gr honing
- 60 ml olijf/kokosolie
- 2 eieren
- 2 appels
Instructies
- Verwarm eerst de oven voor op 165 graden en beleg een kleine cake vorm of brownievorm met bakpapier.
- Meng daarna alle ingrediënten behalve de appels door elkaar.
- Snijd de appels in blokjes en bewaar drie plakjes voor de topping.
- Schep de appelblokjes door het beslag en giet het daarna in de vorm, verdeel de plakjes over het beslag en duw deze licht aan.
- Bak de cake in 60 tot 70 minuten af.
Als topping voor deze appel cake gebruikte ik mijn home made dadelpasta, mega makkelijk te maken en natuurlijk ontzettend lekker. Ik maakte deze keer de cake in een brownievorm, eigenlijk maakt het verder niet uit, je kan ook gewoon een cakevorm gebruiken.
Ik kan me zo voorstellen dat je meer van deze lekkere recepten zou willen maken. Daarom heb ik voor jou hieronder een lijstje met mijn favoriete cakerecepten gemaakt. Neem eens een kijkje, wie weet zit er wel iets lekkers voor jou tussen!
- Plantaardige cake (ook met dadelpasta)
- Glutenvrije chocolade brownie cake
- Appelcake met crumble topping
- Carrotcake met cheesecake topping

Enjoy!
Kan deze cake ook worden gemaakt van speltmeel i.p.v. amandelmeel
Mist hier niet iets van melk? Ik heb het beslag nu gemaakt maar het oogt vrij droog.
Was de cake lekker?
Ik had hetzelfde probleem, heb er nog maar een eitje doorheen gegooid. Melk was inderdaad ook een goed idee geweest.
Ik vraag mij dit ook af inderdaad. Heb het recept geprobeerd, maar moest echt ei bij, theelepels water en dan nog was het erg weinig om stukjes van 2 appels erbij te doen en draaide ik bijna mijn blender erop stuk…. ik vraag me af of iemand hier een kloppend recept van heeft of de gouden tip hoe dan wel een goed geheel te krijgen..
Er mist vast een ingredient want dit is een en al kruimel. Zonde van al de tijd en gebruikte ingredienten.
heeft u een idee hoeveel calorieën
Heel lekker tussendoortje! Even laten afkoelen en prima uit de vorm te halen in stukjes.
Er zijn echt dingen fout aan dit recept. Ik heb er melk bij gedaan en zo wordt het beslag wel beter. Echter moet de temperatuur van de oven volgens mij 180 graden zijn. Op 165 graden is hij na anderhalf uur nog steeds niet doorbakken…