Deze gezonde appel cake is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens ontzettend goed te combineren met zelfgemaakte dadelpasta. Genieten zonder al te veel werk en ingrediënten dus. Wil jij deze lekkere cake proberen?
Ingrediënten
- 200 gr amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- 65 gr honing
- 60 ml olijf/kokosolie
- 2 eieren
- 2 appels
Instructies
- Verwarm eerst de oven voor op 165 graden en beleg een kleine cake vorm of brownievorm met bakpapier.
- Meng daarna alle ingrediënten behalve de appels door elkaar.
- Snijd de appels in blokjes en bewaar drie plakjes voor de topping.
- Schep de appelblokjes door het beslag en giet het daarna in de vorm, verdeel de plakjes over het beslag en duw deze licht aan.
- Bak de cake in 60 tot 70 minuten af.
Als topping voor deze appel cake gebruikte ik mijn home made dadelpasta, mega makkelijk te maken en natuurlijk ontzettend lekker. Ik maakte deze keer de cake in een brownievorm, eigenlijk maakt het verder niet uit, je kan ook gewoon een cakevorm gebruiken.
Ik kan me zo voorstellen dat je meer van deze lekkere recepten zou willen maken. Daarom heb ik voor jou hieronder een lijstje met mijn favoriete cakerecepten gemaakt. Neem eens een kijkje, wie weet zit er wel iets lekkers voor jou tussen!
- Plantaardige cake (ook met dadelpasta)
- Glutenvrije chocolade brownie cake
- Appelcake met crumble topping
- Carrotcake met cheesecake topping

Enjoy!
Kan deze cake ook worden gemaakt van speltmeel i.p.v. amandelmeel