Banoffee taart, de gezonde 2.0 versie!

banoffee taart

Ik maakte een half jaar terug al een heerlijke banoffee taart en daar moest een 2.0 versie van komen. Afgelopen weekend was de perfecte gelegenheid om taart te eten en dus toverde ik dit ”genietmoment” op tafel. Wil jij het ook proberen?

Benodigdheden voor een banoffee monchou taart (20 cm)

Voor de bodem
  • 150 gr medjoul dadels
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr noten naar keuze
  • 1 el kokosolie
Voor de banoffee monchou laag
  • 2 banaan
  • 200 gr roomkaas
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • ahornsiroop naar smaak
  • 5 gelatine blaadjes

Tip: maak er een power taart van door 1 caramel shot en 2 scoops whey toe te voegen aan de yoghurt laag!

Zo maak je deze banoffee taart

  1. Bekleed eerst je springvorm met bakpapier en vet de randen in met olie.
  2. Mix daarna in de blender of hakmolen alle ingrediënten voor de bodem tot één geheel (week eventueel de dadels en abrikozen even voor gebruik).
  3. Verdeel het dadel-noten mengsel over de bodem van de springvorm en duw het geheel goed aan.
  4. Verdeel één banaan in plakjes over de bodem.
  5. Week nu de gelatine blaadjes in een laagje koud water, knijp ze uit en los ze daarna op laag vuur in een heel klein laagje water op.
  6. Mix met je handmixer de roomkaas, Griekse yoghurt, gelatine, andere banaan en ahornsiroop tot een gladde massa.
  7. Verdeel als laatste de yoghurt laag over de banaanschijfjes en laat het geheel in de koelkast voor minimaal 2-3 uur opstijven.

Ben je niet zo’n fan van banaan of heb je deze taart inmiddels meer dan genoeg geproefd? Ga dan eens voor mijn super lekkere appeltaart of wat dacht je van een heerlijke gezonde kwarktaart?

Ik hoor graag wat jij van het recept vindt en of de taart je gesmaakt heeft. Deel de taart met de lieve mensen om je heen en geniet!

Enjoy!

7 reacties op “Banoffee taart, de gezonde 2.0 versie!

  1. Pingback: Makkelijke kwarktaart, vanille en noten - healthyfoodlove

  2. Anne zegt:

    Ik lees in stap 2 de tip om de abrikozen te laten weken. in de ingrediënten lijst worden geen abrikozen vermeld. Zijn die voor de bodem? Hoeveel dan? Dank je!

    • Anne zegt:

      Ik heb ze inderdaad in de bodem gebruikt, wat gek dat ik die helemaal vergeten ben te vermelden. Ik ga het meteen aanpassen. Thnx voor je reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *