Een gezonde chocolade taart, kan dat? Ja! Deze taart is voornamelijk gemaakt van avocado, en geloof mij dat maakt de taart nog romiger en dus lekkerder. De taart is echt helemaal verantwoord en je hoeft hem niet te bakken, je kan ‘m glutenvrij maken en het recept is vrij van geraffineerde suikers. Voordat ik deze taart uitdeelde heb ik niet verteld dat deze voor het grootste gedeelte uit avocado bestond. Iedereen was er helemaal weg van (en toen vertelde ik pas dat het de chocolade laag gemaakt is van avocado). Benieuwd? Lees dan snel verder..
Benodigdheden

voor de bodem
- 75 gr dadels
- 100 gr kokosrasp
voor de vulling
- 125 gr dadels
- 2 avocado’s
- 25 gr cacao
- 50 ml kokosolie
- 2 a 3 el ahornsiroop
- 4 el kwark (of kokosroom)
- snuf zout
voor de topping
- handje hazelnoten
- 100 gr. extra pure chocolade
Zo maak je deze geweldige taart
- Week de dadels voor de bodem in heet water, meng deze dadels met het kokosrasp (houd een klein beetje achter voor de garnering) tot een plakkerig mengsel.
- Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm). Tip: Beleg de springvorm met vershoudfolie zodat je de taart er makkelijker uit kan halen.
- Smelt de kokosolie en meng deze samen met de avocado’s, cacao, ahornsiroop, kwark, dadels en een snufje zout in de blender goed door elkaar.
- Verdeel het mengsel over de bodem en zet de taart voor 1.5 uur in de vriezer of minimaal 4 uur in de koelkast voor serveren.
- Hak de hazelnoten in stukjes en smelt de chocolade, verdeel dit samen met het laatste beetje kokosrasp als garnering over de taart en vergeet vooral niet te genieten.

Enjoy!



Yummm, ziet er super lekker uit!
Oooooo wat klinkt dit lekker! Hoe verzin je het, wauw echt knap hoor!
aah, dankjewel Marijke 🙂
Wat zijn de macro’s van de hele taart?
Ik ben heel erg benieuwd naar dit recept. Ik ben altijd in love met chocoladetaart maar niet zo dol op avocado’s. Maar aangezien het chocoladetaart is, is dit toch het proberen waard!
Hoi Jessy, door het toevoegen van bijvoorbeeld kwark neutraliseert de smaak van avocado (eigenlijk proef je die dus niet). Dit recept is echt een aanrader, eigenlijk heeft de smaak wel iets weg van een bounty-reep.
Hmmm, dit lijkt me echt een heerlijk recept! Ik ben sowieso de laatste tijd erg bezig met het zoeken van gezonde varianten op bepaalde taarten en cakes. Helaas ben ik allergisch voor avocado, dus deze is voor mij niet echt een optie..
oh dat is jammer, er komt vast nog wel een chocolade taart zonder avocado online op healthyfoodlove 🙂
Nais! Klinkt heel goed en het ziet er heel goed uit. Avocado en cacao vind ik goddelijk.
Ik heb deze al van je mogen proeven, hij was heerlijk!
Dat klinkt super, ik zou ook echt niet op die combinatie zijn gekomen!
Mmm dat ziet er ontzettend lekker uit!
Ik ben hélemaal verliefd op avocados en ik heb een soortgelijk gerecht al regelmatig tegengekomen dus nu wil ik het toch echt wel eens uitproberen!
Pingback: Avocado brownies met walnoot – healthyfoodlove
Klinkt echt heel erg goed! Ga het zeker eens uitproberen.
Superleuk, ben heel benieuwd wat jij als echte bakfan gaat vinden van deze taart!
Pingback: Avocado ei salade (+ doe het zelf video) - healthyfoodlove
Pingback: 3 x Gezonde recepten met avocado - healthyfoodlove
Pingback: Happy crunchy chocolate pastries - healthyfoodlove
Wil deze taart van de week gaan maken, heb alles in huis. Wie kan mij vertellen hoe groot je springvorm ongeveer moet zijn?
Hoi Nicolette, voor deze taart heb ik een hoge 18 cm springvorm gebruikt. Je zou ook kunnen kiezen voor een 20 cm springvorm.
Bedankt voor de super snelle reactie, kan je de taart 2 dagen van te voren maken?? De avocado die bruin wordt is toch niet zo erg
Het beste is natuurlijk om de taart zo vers mogelijk te eten maar als je daar niet om geeft zou je deze inderdaad na twee dagen ook nog kunnen eten.