Wie zegt dat een carrotcake in de zomer niet kan? Deze suikervrije carrotcake met noten is echt onwijs lekker en vullend en daarbij ook nog eens heel gezond. Het recept is makkelijk en eigenlijk is heeft de basis van deze cake maar weinig ingrediënten nodig.
Benodigdheden voor een suikervrije carrotcake
- 100 gr tarwemeel
- 3 tl speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- 175 gr winterpeen
- 75 gr medjoul dadels
- 2 eieren
- 2 bananen
- handje noten
- amandelschaafsel
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en rasp de wortel (als je deze niet geraspt gekocht hebt).
- Snijd dan de dadels in kleine stukjes en prak de bananen.
- Roer de wortelen, dadels, bananen en meel goed door elkaar en voeg de eieren toe.
- Meng het meel en bakpoeder door elkaar.
- Mix vervolgens het geheel goed door (de vorige stappen en deze kunnen ook uitgevoerd worden in de keukenmachine).
- Voeg nu de koekkruiden en noten toe.
- Roer het geheel daarna nog eens goed door elkaar en giet het beslag in de cakevorm.
- Strooi als laatste het amandelschaafsel over het mengsel en zet het geheel voor 30 tot 40 minuten in de oven (checken of het klaar is kan door er in te prikken met een satéprikker en te kijken of deze er dan droog uit komt).
Wil jij meer lekkere en gezonde tussendoortjes maken? Neem dan snel even een kijkje op het tussendoortjes overzicht van healthyfoodlove.nl. Je vindt hier echt de meest lekkere gezonde baksels, er zit vast iets lekkers voor je tussen.
Enjoy!
Pingback: 10 x de lekkerste gezonde cake recepten - healthyfoodlove
Hoi Anne
Wat een lekkere cake zeg! Super. Hij is zoet genoeg door de bananen en de dadels:)
Het viel me alleen op dat je in de beschrijving het bakpoeder nergens hebt neergezet. Dit heb ik uiteindelijk net voor de kruiden en noten er nog even bij gedaan.
Ik ga hem snel weer maken!
Groetjes Nelleke
Hoi Nelleke,
Bedankt voor je complimenten, dat is altijd leuk om te horen. Ik ga de aanpassing van het bakpoeder meteen even maken want dat is natuurlijk een foutje van mijn kant.
Groetjes, Anne
Hoi, ziet er heerlijk uit! Kan ik ook ander meel gebruiken dan tarwe? Wil deze van de week gaan maken!
Groetjes, Nathalja
Hoi, je zou ook gebruik kunnen maken van harvermeel (gemalen havermout), spelt of soortelijk. Heel benieuwd wat je er van vindt..
Heel erg lekker, ik heb hem vorige week gemaakt met Speltmeel.. Wat zijn de voedingswaarde van dit broodje? Weet iemand dat?
Ik zou het zelf zo niet weten, je zou het wel uit kunnen rekenen.
Pingback: Wat is gezond eten? - Healthyfoodlove
Welke noten zijn lekker in de cake?
Walnoten:)
Kun je deze cake ook invriezen?
Dat kan gewoon inderdaad.
Welke grootte van bakblik hierbij te gebruiken? 25 of 30 cm?
Hoi, dankjewel voor het lekkere recept! Ik roer het meel bij stap 3 bij de wortelen etc, maar bij stap 4 moet ik het meel onder het bakpoeder roeren… Hoe zie je dat? Ik heb de cake gemaakt en hij smaakt erg lekker maar hij is na 45 minuten nog niet droog vanbinnen… Wat zou er verkeerd gelopen kunnen zijn? Groetjes