Een broodje met nutella, hoe lekker is dat? En hoe leuk is het om zelf chocoladepasta te maken? Met de volgende drie recepten heb jij elke dag lekkere zoete variatie op je brood of cracker (of gewoon stiekem zo uit de pot). De producten die in deze recepten gebruikt worden zijn helemaal verantwoord, dus ben jij goed bezig en wil je evengoed een lekkere pindakaas, chocopasta of iets dergelijks op brood? Kijk dan snel verder.
Chocopasta
Mix een avocado samen met 1.5 eetlepels cacao een handje hazelnoten en wat agavesiroop goed door elkaar en klaar ben je! Dit is natuurlijk niet alleen lekker voor op een broodje maar ook super lekker als topping op je kwark, op bananenbrood of je lepelt het gewoon zo uit het potje (het is immers toch helemaal verantwoord).
Pecanpasta
Mix 100 gram pecannoten met een 2 theelepels kaneel in de blender goed door elkaar, stop het in een gezellig glazen potje en geniet! Deze pecanpasta is ook heerlijk als vulling in een dadel, of op een crackertje of..
Cashewpasta
Rauwe cashewnoten zijn helemaal hip, mix 100 gram in de blender met wat grof zeezout en hupsakee.. Je eigen cashew-pindakaas is klaar! Wordt het niet zacht genoeg? Voeg dan wat olie toe, zorg wel dat het niet te zacht wordt in het potje wordt het namelijk ook nog een stuk smeuïger.
*Binnen 3 á 4 dagen consumeren, (gekoeld) bewaren in afgesloten pot.
Maak jij ook wel eens je eigen broodbeleg en welke pasta lijkt je het lekkerst?
Enjoy!
De pecanpasta lijkt mij erg lekker! Ik maak eigenlijk nooit zelf zulke pasta’s omdat het meestal ook binnen een korte tijd op moet. Meestal vergeet ik het dan of is het te veel om in mijn eentje op te eten.
Herkenbaar Roos, daarom maak ik altijd kleine beetjes (en anders deel ik het gewoon uit)!
Ohhh ik wil wel die pecanpasta proberen! Chocoladepasta met avocado, ik weet het niet, ik werd van de mousse ook niet zo wild… X
De pecanpasta lijkt me erg lekker! De rest weet ik nog zo niet, komt denk ik omdat ik niet echt van apert eten houd haha..
Ik ben niet zo van noten! Maar OOH CHOCOOO haha! Die lijkt me heerlijk 😀
Ik vind het erg leuk om zelf pindakaas te maken, leuk proces! Heerlijk ook om te variëren met andere noten. Ik ga lekker voor de pecanpasta en cashewpasta. Mmm!
Veel verder dan hummus kom ik niet. Moet bekennen dat ik ook niet heel erg fan ben van zoet brood beleg dus ik hou het vaak bij hartig 🙂
Kan ik me ook helemaal voorstellen, ik vind het voor ‘s ochtends vroeg vaak wel lekker om iets zoets op mijn (bananen)brood te hebben 🙂 Tussen de middag vind ik hartig ook lekkerder.
Wat ziet dit er lekker uit. Ik zou voor de gezonde choco variant gaan!
Ooooh die chocoladepasta! Ik ga het proberen, leuk artikel!
Goed iddee dit Anne, leuk dat je deze recepten deelt! Ook ideaal voor kinderen 🙂
Liefs, Merel
http://www.healthywanderlust.nl
Thnx Merel, en inderdaad.. Dit is stukken beter als de gewone chocopasta (al zeg ik niet dat je als kind geen nutella mag proeven hoor)..
Oké, die pecanpasta ga ik dit weekend klaarmaken. Die ziet er heerlijk uit!
Oh, ik hoor graag wat je er van vindt. Ik heb deze vandaag op bananenbrood gegeten als ontbijt, echt verrukkelijk!
Ik hou van zoet broodbeleg! Deze recepten klinken erg aanlokkelijk, vooral de hazelnootpasta 😉
Oeh die chocopasta wil ik zeker een keer maken! Lijkt me heerlijk!!!
Handige tips!
Zelf heb ik alleen een trauma aan die chocopasta gemaakt van avocado. Ik lust dat namelijk totaal niet (al leer ik het de laatste tijd wel eten) en er was mij beloofd dat je het niet zou proeven. Gelijk de eerste hap ging er weer heel snel uit hihi
Oh dat kan ik me helemaal voorstellen Rebecca, wat vervelend zeg.. Soms is iets gewoon niet je ding en dan kan je beter over gaan op iets anders, voor jou misschien een idee om de pecanpasta eens te proberen (echt heerlijk!).
Oeh, ziet er goed uit! Ik ga de chocopasta zeker eens maken!
Oh die pecanpasta lijkt mij to die for! Heerlijk dit alles.
De cashewpasta lijkt mij het lekkerste!!
Wat lekker zeg echt ideaal en die cashewpasta.. yum
Holy moly, dit ziet er lekker uit! Ik heb dit allemaal nog nooit zelf gemaakt, maar dit wil ik nu zeker wel eens proberen.
Ohh. Dan raad ik die pecanpasta vooral aan daar ben ik zelf echt fan van!
Pingback: Chocolade bananenbrood – healthyfoodlove
Die pecanpasta ziet er echt té lekker uit!
De cashewpasta is heerlijk, en dan met een half theelepeltje vanillepoeder er nog bij!
Pingback: 3 recepten voor de pindakaas liefhebber - healthyfoodlove
Pingback: Zelfgebakken broodje pindakaas - healthyfoodlove
Pingback: Choco haverkoeken - healthyfoodlove
Pingback: Kerstbrunch met zelfgebakken brood en drie toppings - healthyfoodlove
Pingback: Gezouten dadel caramel - Healthyfoodlove