Dit is echt een aanrader, wat zijn deze ontzettend lekker! Kwarkbroodjes.. Nog in de oven hebben ze al een heerlijke geur en ik kon dan ook bijna niet wachten tot ze afgekoeld waren, ze zijn heerlijk! Normaal gesproken worden ze gemaakt met rozijnen maar ik deed het deze keer helemaal anders..
Benodigdheden voor 6 kwarkbroodjes
- 175 gr. volle kwark
- 100 gr. amandelmeel
- 35 gr. boekweitmeel
- 1 ei
- 3 grote of 7 kleine dadels (in stukjes)
- 1 tl bakpoeder
- snuf zout
- eventueel ter garnering sesamzaadjes
Bereiding van de kwarkbroodjes
- Verwarm de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier
- Mix het ei en de kwark goed door elkaar
- Voeg daarna het amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder en een snuf zout toe. Meng het geheel tot een glad beslag
- Voeg als laatste de stukjes dadel toe en roer deze door het beslag
- Vul steeds een grote eetlepel met beslag en leg deze op de bakplaat
- Bak de broodjes in 40 minuten goudbruin
Vond je deze lekker en wil je ook nog wel eens andere kwarkbroodjes proberen? Ga dan eens voor deze variant met appel.
Enjoy!
wauw, looks yummy! dit wil ik wel eens proberen.
Ik vind kwark broodjes en dadels lekker en dit broodje lijkt mij dan ook echt heerlijk.
Oeeh die wil ik wel maken <3
Pingback: Kwark-noten brood – healthyfoodlove
Pingback: Appel kwarkbroodjes – healthyfoodlove
Ze zien er lekker luchtig uit! Ben dol op kwark broodjes, ze zien er heerlijk uit!
Pingback: Amandel yoghurt broodje - healthyfoodlove
Pingback: Choco speltbroodjes - healthyfoodlove
Pingback: 5 gezonde meelsoorten uit mijn voorraadkast - healthyfoodlove
Kun je deze kwarkbollen ook invriezen? Ze staan in de oven! Ben heel benieuwd. Helaas wel iets van fruit er in te doen maar ik denk dat ook ze ook zonder heerlijk smaken.
Hoeveel koolhydraten en calorieën zitten er in dit recept en hoeveel broodjes mag je eten per keer?
Hoi Linda, dat durf ik je zo niet te vertellen, je kan het wel optellen via deze website aan de hand van de ingrediënten. Het aantal broodjes wat je mag eten hangt helemaal af van jou voedings/dieet wensen.
Pingback: Amandelkoeken met dadels en blauwe bessen - healthyfoodlove
Vandaag voor de tweede keer gemaakt! super lekker. Nu heb ik zelf mijn amandelmeel gemaakt door hele amandelen te malen in mijn keukenmachine (scheelt echt de helft van het geld!) Deze was wel wat grover van structuur, maar dat vind ik juist wel lekker! Ik eet de broodjes met een plakje kaas! Nja broodjes? Bij mij zijn het wel beide keren meer eierkoeken geworden haha. Ligt dat aan m’n amandelmeel of hebben meer mensen daar last van?
Dat is tof om te horen! Haha, bij mij zien ze er inderdaad ook meer uit als eierkoeken. Dit komt inderdaad doordat amandelmeel best zwaar is en dus niet zo hard zal rijzen dan wanneer je bloem o.i.d. gebruikt. Ik vind het zelf niet zo erg 😉 Goed idee om zelf je amandelmeel te maken, ik houd zelf ook wel van een wat grovere structuur <3
Dat van die eierkoeken heb ik ook. Ze rijzen helemaal niet……komt dat door het bakpoeder? Had ik niet beter bakingsoda kunnen gebruiken?
Ik heb 1 tl bakpoeder en 1 tl baking soda gebruikt, had wel geen volle kwark in huis. Heb ze ook minder lang moeten bakken, 25 min.
Pingback: Appel kwarkbroodjes - healthyfoodlove
Is de foto bij dit recept ook echt hoe ze eruit komen te zien? Ik heb hier dus hele platte eierkoeken. Maar dan ook echt heel plat, een halve cm. Je zegt in je recept een theelepel bakpoeder, maar ik lees ook wel een eetlepel bakpoeder. Ik zou graag de bolletjes van de foto willen maken, lekker luchtig. Deze waren echt helemaal niet lekker….
Hoi Linda, het klopt helemaal dat ze niet mega rijzen. Die van mij zijn ook niet zo dik maar wel onwijs lekker. Gebruik je wel volle kwark?
Pingback: Kwark noten brood - healthyfoodlove
Pingback: 8 x de beste recepten met amandelmeel - healthyfoodlove
Kan ik kokos- of maismeel gebruiken ipv van boekweitmeel?