Makkelijke speculaas cheesecake

speculaas cheesecake

Zoete baksels, dat is het thema deze maand. Deze cheesecake is gemaakt met een bodem van kruidnoten maar je zou ook heel goed speculaaskoeken kunnen gebruiken. Over de kruidnoten smeerde ik een rijke laag roomkaas met Griekse yoghurt. Het geheel topte ik af met wat extra kruidnoten, gevriesdroogde frambozen en chocolade.

Benodigdheden voor een speculaas cheesecake (18-20 cm)

  • 200 gr kruidnoten
  • 75 gr ongezouten roomboter of kokosolie
  • 200 gr roomkaas
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • scheutje ahornsiroop

Topping: chocolade, gevriesdroogde frambozen en kruidnoten.

Ik gebruikte deze keer de ‘Seriously Dark‘ chocolade van Hands off my Chocolate, een echte aanrader wat mij betreft!

Bereidingswijze van de speculaas cheesecake

  1. Smelt de boter in een pannetje en mix in de hakmolen of blender de kruidnoten fijn.
  2. Meng boter en kruidnoten tot een plakkerig geheel en verdeel dit over de bodem van een springvorm (18-20 cm) en duw het daarna goed aan.
  3. Meng de roomkaas, Griekse yoghurt en ahornsiroop door elkaar en verdeel dit vervolgens over de bodem van de taart.
  4. Laat de speculaas cheesecake minimaal 4 uur opstijven in de koeling en garneer daarna zoals jij zelf wilt.

Ben jij trouwens een echte cheeesecake fan? Ga dan ook eens voor deze raw variant, onwijs lekker en nog super gezond ook!

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *