7 ontbijtrecepten van de #letsbreakfeast challenge

ontbijt pizza gezond

Yes, welkom bij de 100ste blogpost op healthyfoodlove.nl, vandaag heb ik een hele speciale voor jullie met wel 7 ontbijtrecepten! Vorige week heb ik met een super leuke challenge op instagram meegedaan, hierbij was het de bedoeling dat je elke dag een ontbijtje op je instagram plaatste in een bepaalde categorie. De challenge werd georganiseerd door ‘People like you and me‘ in samenwerking met Biotoday samen met Veganblisslove en Vegadutchie, super leuk want door deze challenge ben ik heel actief bezig geweest met mijn ontbijt en met het variëren hierin. Ik heb nieuwe dingen geprobeerd en weet nu dat je een zoete aardappel ook prima als toast kan eten! In deze post heb ik voor jullie een overzicht gemaakt van mijn ontbijtjes van afgelopen week.

Een overzicht met ontbijtrecepten voor een hele week!

Dag 1 – Havermoutje

Appelcrumble ontbijt, Ontbijtrecepten

Dit ontbijtje is eigenlijk een eenvoudigere versie van de appelcrumble die ik al eerder maakte, alleen gebruikte ik nu havermout in plaats van amandelmeel. Dus houdt je van appeltaart, geniet je van warme ontbijtjes en ben je een echte havermout fan? Dan is dit een ideaal ontbijt voor jou!

Dag 2 – Smoothiebowl

Smoothiebowl ontbijt, Ontbijtrecepten

Volgens mij mag ik dit niet eens een recept noemen.. Dit is gewoon verse zelfgemaakte appelmoes met een kant en klare granola (natuurlijk wel zonder gekke toevoegingen).

Appelmoes is zo makkelijk zelf te maken en in de herfst en wintermaanden is het echt genieten wanneer dit onderdeel van je ontbijt is. Schil je appels en verwijder het klokhuis, breng ze in stukjes aan de kook in een klein laagje water met een snuf kaneel. Laat net zo lang doorkoken tot ze super zacht zijn, pureer of prak de appels en geniet!

Dag 3 – Chia pudding

chia pudding ontbijt, Ontbijtrecepten

Chiapudding heb ik al eerder gemaakt, voordat ik dit ooit geproefd had vond ik het altijd een gek idee om van chiazaad pudding te maken. Maar geloof me, dit is echt een succes en ook nog eens super handig want je kan het gewoon de avond voor je ontbijt maken.

Dag 4 – Banana bread

chocolade bananenbrood gezond, Ontbijtrecepten

Ook het recept voor deze verrukkelijke bananenbrood met chocolade staat al een tijdje op mijn blog, niets nieuws onder de zon dus. Maar daarom echt niet minder lekker!

Dag 5 – Zoete aardappel toast

zoete aardappeltoast uit de oven, Ontbijtrecepten

Dag 5 van de #letsbreakfeast challenge stond in teken van zoete aardappel, dat was toch wel echt nieuw voor mij als ontbijt. Dit moest natuurlijk uitgeprobeerd worden, na onderzoek op internet kwam ik er achter dat de plakjes zoete aardappel geroosterd moeten worden in een broodrooster, laat het nu zo zijn dat ik die niet bezit!

Dus deed ik mijn plakjes zoete aardappel 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180 graden, daarna besmeerde ik er een met cashew pasta/banaan/kaneel en de andere met mascarpone/pure chocolade. Dit is lekker! Echt! Proberen!

Dag 6 – Pannenkoeken

Ontbijtrecepten, kokos pancakes

Het recept voor zaterdag heb ik niet zelf bedacht, maar gevonden op de site van Biotoday en het recept is van Jet van Nieuwkerk. Ik vind deze coconut pancakes echt een aanrader voor het weekend, ik heb er echt van genoten.

Dag 7 – Breakfast pizza

ontbijt pizza gezond, Ontbijtrecepten

En toen was het al weer de laatste dag van de #letsbreakfeast challenge! En dan komt ineens op deze laatste dag de klapper van alle ontbijtrecepten uit deze post: de ontbijt pizza! Als je alle voorgaande ontbijtjes niets vond, dan ga ik je toch vragen deze wel te proberen. Deze ontbijt pizza is gewoon echt een feest om op te eten (en eigenlijk ook om te maken).

Hoe dan? Gewoon 2 eetlepels amandelmeel, 2 grote dadels en een theelepel cashew pasta in de blender goed mixen. Dit mengsel smeer je in een rondje uit op de bakplaat. Bak het vervolgens 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat afkoelen en besmeer met mascarpone en strooi hier wat kaneel en pure chocolade overheen. Snijd wat plakjes banaan in schijfjes en verdeel deze er overheen en top het af met een theelepel cashew pasta.

Excuses voor al deze enthousiaste uitspattingen hierboven maar ik moet er bij zeggen dat dit echt mijn eerlijke mening is. Ik moet zeggen dat ik dit echt een hele gave challenge vond! Ik heb ontzettend veel inspiratie opgedaan wat ontbijtrecepten betreft en heb weer nieuwe favorieten ontdekt. Ben je dus helemaal lost wat betreft ontbijt inspiratie, probeer dan eens iets uit deze blogpost. Laat je even weten wat je er van vond? Je mag me ook taggen op instagram!

Wat is jou favoriete herfst/winter ontbijt?

Enjoy!

20 reacties op “7 ontbijtrecepten van de #letsbreakfeast challenge

  1. Sher zegt:

    Ohh dit ziet er allemaal zo lekker uit. Ik ga deze opslaan, ik ontbijt namelijk nooit terwijl dat natuurlijk wel zou moeten. Ik vind die laatste er wel heel lekker uitzien!

    • Anne zegt:

      Ja, ontbijten is echt goed voor je Sher! En als je er zelf een feestje van maakt, dan beloof ik je dat je ‘s avonds al uit kijkt naar je ontbijt de volgende ochtend.

  2. Sarah zegt:

    Proficiat met je 100ste blogpost 🙂 Chiapudding heb ik al zo vaak willen proberen maar het is er nog nooit van gekomen. Moet ik toch dringend eens werk van maken want het lijkt mij best lekker. Een favoriete herfst/winter ontbijt heb ik zelf niet. Ik ben super saai op dat vlak en eet voornamelijk boterhammen of cornflakes. Haha 😉

  3. Elize zegt:

    yumm! Zit een hoop lekkers bij inderdaad 🙂 Ontbijt is (zeker doordeweeks) vaak toch beetje ondergeschoven kind qua aandacht hè? Ik eet vaak courgette met ei (ja echt), of een boterham met avocado en een eitje, of kwark pannenkoekjes. Allemaal lekker 🙂

    Maar die zoete aardappel als toast is wel heel grappig!

  4. Pingback: Super snelle zoete aardappel muffins - healthyfoodlove

  5. Pingback: Het lekkerste zoete aardappelbrood! - healthyfoodlove

  6. Pingback: 4 x een zoete aardappelrecept - healthyfoodlove

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *