Hoe klinkt dat? Lekker, en dat is het ook. Deze granola bestaat uit havermout, noten en banaan, een gouden combi. Heel lekker om zo op te eten of om bijvoorbeeld door je yoghurt te roeren, maar vooral gewoon om lekker van te genieten. Zelf granola maken is natuurlijk sowieso een beter idee dan het kant en klaar te kopen, een bijkomend iets; je huis ruikt echt super lekker na het bereiden van deze granola.
Ik zelf kon deze heerlijke granola echt niet weerstaan en ben dus even lekker met een fijn tijdschrift gaan zitten om een potje leeg te lepelen (gewoon zonder yoghurt hé, zo lekker)!
Benodigdheden voor een grote pot bananenbrood granola
- 200 gr havermout
- 50 gr walnoten
- 50 gr pecannoten
- 25 gr hazelnoten
- 1 el lijnzaad
- 1 el kaneel
- 1 banaan
- 60 ml kokosolie (gesmolten)
- 25 ml ahornsiroop + 50 ml agavesiroop
- snufje zout
Zo maak je deze bananenbrood granola
- Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat/rooster met bakpapier
- Smelt de kokosolie en roer hier de ahorn- en agavesiroop doorheen, prak daarna de banaan en meng deze ook door de kokosolie en siroop heen.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar, voeg hier het kokosoliemengsel aan toe en roer het geheel totdat het kruimelige klontjes worden
- Verdeel de granola over de bakplaat en zet deze voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de granola voor serveren volledig afkoelen (of niet, en eet stiekem vast wat van de bakplaat terwijl het nog warm is want dat is echt genieten!).
Enjoy!
Klinkt weer heel lekker! Het is alweer lang gelezen dat ik een portie granola heb gemaakt!
Heb nog nooit zelf granola gemaakt, wel zelf mueslibars en zo. Dit recept klinkt super lekker!
Oh dan moet je dit echt proberen, het is zó lekker!
Wat een leuk idee! Ik maak mijn standaard granola altijd zo, maar dan natuurlijk zonder de banaan. Maar ik ga het zeker eens proberen met banaan erbij, lijkt me heerlijk.
Ohhh dit klinkt heerlijk!
Dat was ‘ie ook Susan!
Klinkt heel erg goed! Ik wil ook graag nog eens zelf granola maken en eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Bedankt voor de inspiratie èn wat maak je mooie foto’s!
Dankjewel Natasja (: Deze granola is echt een aanrader!
Klinkt heel goed! Ik heb weleens granola gemaakt alleen zonder ahorn, ben heel benieuwd hoe het met ahorn smaakt.
Bananenbrood granola!! Wauw dat klinkt echt geweldig! Lekker hoor! Goed bedacht!
Pingback: Appeltaart granola – healthyfoodlove
Pingback: Anne in de top 3 van de BioToday product challenge – healthyfoodlove
Pingback: Avocado ontbijt met bananengranola - healthyfoodlove
Pingback: Pumpkin spice granola - healthyfoodlove
Pingback: De 3 lekkerste bananenbrood recepten - healthyfoodlove
Pingback: Biscuit cheesecake - healthyfoodlove
Pingback: Super makkelijke granola banaan koekjes - healthyfoodlove
Pingback: Makkelijke tahini granola - healthyfoodlove
Pingback: Bananen granola met Misterkitchens pindakaas - healthyfoodlove
Pingback: Happy protein granola - healthyfoodlove
Pingback: Appel-banaan crumble - healthyfoodlove
Pingback: Bananencake met aardbei - healthyfoodlove
Pingback: 10x gezonde granola recepten - healthyfoodlove
Pingback: Ontbijt smoothie met granola - healthyfoodlove
Pingback: Quinoa granola met amandelpasta - healthyfoodlove
Klinkt heel lekker, ik dacht, ik maak het meteen. Maar volgens mij is 180 graden veel te hoog. Klopt dat? Ik begon al heel snel wat te ruiken (na 10 min.) en toen ik keek begonnen de noten al bijna te verbranden. Ik probeer het nu verder voorzichtig op 120 graden. Het moet toch een beetje garen lijkt me. Ik hoop dat het verder lukt.
De andere granola’s lijken me trouwens ook heerlijk.
Ik bak het zelf bijna wekelijks en altijd op 180 graden (in het midden van de oven). Het kan natuurlijk verschillen per oven maar het zou niet binnen 10 minuten moeten verbranden, dan is het zeker aan te raden om je oven iets lager te zetten.
Pingback: UNBOXING | JOUWBOX 2 – RALPH MOORMAN FAVOURITES - healthyfoodlove
Pingback: Kiwi ontbijt | met kiwibessen en kiwi gold - healthyfoodlove
Oh deze was lekkerr! Inderdaad moeilijk om te wachten met snoepen tot het de yoghurt haalt. Heb trouwens alleen honing gebruikt i.p.v. de siropen en de nootjes vervangen door allerlei pitjes en zaden. Heel goed gelukt. Groetjes Laura
Pingback: Gezouten dadel caramel - Healthyfoodlove
Pingback: Gezonde chunky granola met noten - Healthyfoodlove